işü

Akciger kanseri belirtileri

Akciğer kanserinin en çok ölüme neden olan kanser türü olmasının ana nedeni anlaşılır belirtilerin ilerleyen evrelerde ortaya çıkmasıdır. Birinci evre akciğer kanseri olan kişilerde ortaya çıkan belirtiler hafif öksürük, düşük ateş ve aşırı yorgunluk hissidir. Akciğer kanserine yakalanan pek çok kişi bu belirtileri basit bir soğuk algınlığı belirtisi olarak görmekte ve doktora başvuruda bulunmadıkları için hastalığın erken dönemde yakalanma riskini düşürmektedir. İşin en kötü yanı ise pek çok doktorun da bu belirtiler karşısında soğuk algınlığı ilaçları yazdıkları hastaları evlerine göndermesidir.

Oysa ki çekilecek bir akciğer filmi röntgeni ile birinci evre akciğer kanseri tanısı konulması mümkündür. İlerleyen evrelerde hastalığın yayılımı ile beraber geçmeyen inatçı öksürük, balgamda kan görülmesi ya da öksürük sonrası ağıza kan gelmesi en belirgin akciğer kanseri belirtisi olarak görülmektedir. Bu belirtilerin ardından doktorlara yapılan başvuru sonrası akciğer filmi çekilmesi ya da balgam testi ile akciğer kanseri tanısı konulabilmekte bu tanı yapılan biyopsi ile kesinleştirilmektedir.

Akciğer kanseri tanısı konulan kişilerin hiç vakit kaybetmeden hemen tedaviye başlamaları gerekir. Bu nedenle bu dönemde doktor aramakla vakit kaybedilmemeli ve doktorunuza güvenerek tedavinizin hemen başlaması önemlidir. Erken evrede yakalanan akciğer kanseri hastaları için tedavide uygulanacak ilk yöntem akciğer kanseri ameliyatı olmaktadır. Ameliyatın ardından doktorun gerek gördüğü durumlarda tamamlayıcı tedavi olarak kemoterapi ve radyoterapi uygulanabilir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI