işü

Akciger Kanseri Tedavisi

Akciğer kanseri tedavisi için uygulanacak yöntem için en önemli belirleyici unsur kanserin yakalandığı evredir.Erken evrede yakalanan kanser hastalarında uygulanacak ameliyat sonrası iyileşme başarısı sağlanabilmektedir.


Akciğer kanseri yaşam süresi erken evrelerde yakalanan hastalarda çok daha uzun olurken ayrıca yaşam standardı da yine bu hastalarda çok daha yüksektir. Bu nedenle akciğer kanseri belirtileri hakkında bilgi edinilmeli ve yıllık rutin kontroller yapılarak hastalık riski yakından takip edilmelidir. Akciğer kanseri evre 1 ve akciğer kanseri evre 2 hastalarında uygulanacak ilk tedavi yöntemi akciğer kanseri ameliyatı yapılmasıdır. Akciğer kanseri ameliyatı birinci evrede sadece kanserli kitlenin alınmasını içerir. Ancak ilerleyen evrelerde akciğerin birazının ya da bir lobun tamamen alınması da mümkündür. Buradaki en önemli belirleyen kanserli oluşumun akciğer üzerindeki yayılımıdır. Akciğer kanseri ameliyatı sonrasında bazen ek tedavi ihtiyacı duyulmazken bazen adjuvan yani tamamlayıcı tedaviler olan kemoterapi ve radyoterapi uygulaması da gerekebilir.

Üçüncü evre akciğer kanseri hastalarında ilk olarak kemoterapi ve radyoterapi uygulamasına başlanır. Bu tedaviler sonrasında kanserli hücrelerin yayılımında azalma görülür ya da yayılmış hücrelerde gerileme yaşanırsa hastanın yaşına ve genel sağlık durumuna bağlı olarak akciğer kanseri ameliyatına karar verilebilmektedir. 4. evre akciğer kanseri hastalarında ise genelde yapılan müdahaleler tedavi amaçlı olmayıp ana amaç gerek hastanın kalan ömrünü uzatmak gerekse de yaşam standartlarının yükseltilmesini amaçlamaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI