işü

Basur Tedavisi Nasıl Yapılır

Günümüzde pek çok kişi son evreye gelmeden önce basur için başvuruda bulunmak istemez. Oysa gelişen sağlık teknolojisi ile beraber basur tedavisi artık çok daha kolay bir şekilde yapılabilmekte ve uygulanan tedavi yöntemine bağlı olarak değişmekle berer hastalar aynı gün hastaneden taburcu edilmektedir. Basur tedavisi için ilk kullanılan ilk yöntem ilaçla tedavi yöntemidir.


Basur ilaçları kullanılarak hastalığın kontrol altına alınması amaçlanır. Ancak ileri evrelerde doktora başvuruda bulunan kişilerin ilaçla tedavi edilmesi son derece zordur. Bu nedenle çeşitli cerrahi müdahaleler uygulanarak hastalığın tedavisine çalışılır. Lazerle basur tedavisi de bunlardan biridir. Makatın içinde kalan basur memeleri lazer ışınları ile damarın söndürülmesi şeklinde tedavi edilmekte ve erken evrede yakalanan basur hastaları bu şekilde sağlıklarına kavuşmaktadır. İleri evrelerde olan hastalar için ise  lazer ışınları çok daha etkili sonuç verip, daha kısa sürede iyileşme sağladığı için bıçak yerine kullanılarak basur ameliyatı gerçekleştirilmektedir.

Basur tedavisi için uygulanan bir diğer yöntemde basur memesinin bantla boğulmasıdır. Boğma yöntemi sonucu hemoroid memesi kendiliğinden düşmektedir. Ancak memenin düşmesi hem çok kanamalı hem de çok ağrılı olduğu için artık günümüzde pek tercih edilen bir yöntem değildir. Bunların dışında açık ve kapalı ameliyat yöntemleri ile hastaların tedavileri de gerçekleştirilebilmektedir. Basur tedavisi için uygulanacak yöntem hastalığın evresine bağlı olarak belirlendiği için burada doktorunuzun önerilerine uymanız ve mümkün olduğunca doktorunuza güvenmeniz gerekmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI