işü

Beyin Kanaması Belirtileri

Beyin kanaması sonucu kanamanın görüldüğü bölgedeki beyin hücrelerinin kalıcı olarak ölmesi nedeni ile hastanın hemen en yakın sağlık kuruluşan götürülmesi büyük önem taşımaktadır. Bu da sadece ortaya çıkan beyin kanaması belirtilerinin herkes tarafından bilinmesi ile mümkündür. Beyin kanaması belirtileri ilk etapta çok anlaşılır belirtiler olmasa da kanamının miktarına ve kanamanın oluştuğu bölgeye bağlı olarak ilerleyen evrelerde ortaya değişik ve fark edilir ciddi belirtiler çıkar.

Peki beyin kanaması belirtileri nelerdir?
Beyin kanaması belirtileri arasında ilk sırayı  şiddetli baş ağrısı alır. Özellikle de şiddetli beyin kanamalarında ilk önce şiddetli baş ağrısı ortaya çıkar ve bu belirtiyi mide bulantısı, kusma ve kısmı felçler takip eder. Ancak daha hafif seyreden kanamalarda bu belirtiler daha yavaş ortaya çıkar. Anevrizma patlamaları sonucu oluşan beyin kanamalarında ise anlık baş ağrısı başlar ve son derece şiddetli bir halde seyreder. İlk defa bu kadar şiddetli baş ağrısı yaşadığını hisseden kişiler bu nedenle bir doktora başvuruda bulunmalıdır. Nedensiz ortaya çıkan ve daha önce hiç yaşamadığınız kadar şiddetli seyreden baş ağrıları patlayan anevrizma belirtisi olabilir.

Baş ağrısının yanı sıra ağızda çarpıklık, aniden ortaya çıkan konuşma bozuklukları, şiddetli bulantı ve bulantıya bağlı meydana gelen kusma, görmede meydana gelen bozukluklar, dengenin sağlanamaması, bilinç kayıplarının yaşanması ve felç beyin kanamasına bağlı olarak ortaya çıkan başlıca nedenler arasında yer almaktadır.


Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI