işü

Beyin Kanaması Nedenleri

Beyin kanaması dış ve iç etkenlere bağlı olarak meydana gelebilir. Kafa travmaları ve başa alınan şiddetli darbeler beyin kanamasına neden olabilmektedir. Aslında bu tip hastalar travma sonrası hastaneye başvuruda bulundukları ve hemen müdahale edildikleri için daha şanslıdırlar.

Travmalara bağlı olmaksızın gerçekleşen beyin kanamaları nedenleri arasında ilk sırayı yüksek  tansiyon alır. Tansiyonun hızla yükselmesi ince olan beyin damarlarının içinde dolaşan kan basıncını arttırdığı için bu damarlarda meydana gelen zedelenmeler beyin kanamasına neden olmaktadır. Yine beyin tümörleri olan ya da ince beyin damarlarına sahip olan kişilerde beyin kanaması riski daha yüksek bulunmaktadır. Beyin kanaması nedenleri arasında bunlara ek olarak beyinde meydana gelen damar tıkanıkları, kanın aşırı sulanması, beyin dokusunun çeşitli nedenlerle zarar görmesi ve beyin damarlarında meydana gelen anevrizmalar da beyin kanaması nedenleri arasında yer almaktadır. Beyin kanamasının tedavi edilmesi ve sonrasında tekralamasının engellenmesi adına altta yatan nedenin bulunması büyük önem taşımaktadır. Çünkü beyin kanaması tedavisi aslında tamamen altta yatan nedenin ortadan kaldırılmasından oluşur.

Örneğin tümör var ise tümörün alınması, kan aşırı sulanıyorsa kan sulandırıcı ilaçların kullanımının bırakılması, hasarlı beyin dokusu bulunuyorsa bu bölgenin tedavi edilmesi, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması yaşanıyorsa tansiyonun sürekli olarak kontrol altında tutulması gibi unsurlar beyin kanaması tedavisi olarak kabul edilmekte olup hepsi aslında var olan nedenin ortadan kaldırılmasına dayanmaktadır. 
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI