işü

Meme kanseri nasıl anlasılır

Meme kanseri meme dokusunu meydana getiren hücrelerin çeşitli nedenlere bağlı olarak DNA yapılarında meydana gelen bozulmalar sonucu oluşan kanser türüdür. Meme kanseri diğer kanser türlerine oranla çok erken dönemde oldukça anlaşılır belirtiler verdiği için genelde erken evrede yakalanabilmektedir. Peki meme kanseri nasıl anlaşılır?

Meme kanseri en çok ele gelen kitle sonucu ortaya çıkmaktadır. Kadınların banyo esnasında vücutlarını yıkarken ya da kendi kendilerine meme muayanesi yaparken ellerine gelen kitle genelde doktora başvuruda bulunmalarına neden olmaktadır. Aslında sağlıklı her kadının 35 yaşından sonra hiçbir şikayetleri olmasa dahi yılda bir kere mamografi çektirmeleri gerekmektedir. Meme kanseri tanısı doktorunuz tarafından yapılan muyaene ve çekilen mamografi sonrasında konulabilmektedir.

Doktorun bu muayene esnasından şüpheli bir durum ile karşılaşması ve bunu çekilen mamografi ile desteklemesi halinde memeden biyopsi alınmasına karar verilir. Biyopsi ile meme kanseri tanısı kesinlik kazanır. Eğer gerçekten şüphelenildiği gibi meme kanseri söz konusu ise hemen meme kanseri tedavisi içi bir plan hazırlanır. Meme kanseri tedavisi için tanı koyan doktorunuz ile onkoloji uzmanı beraber çalışmakta ve ortak bir plan hazırlanarak hastanın mümkün olan en kısa sürede hastalığı yenmesi için gereken adımlar belirlenmektedir. Meme kanseri günümüzde artık gelişen sağlık teknolojisi sayesinde hem çok erken evrelerde yakalanabilmekte hem de çok daha kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI