işü

Sinamekinin Faydaları Nelerdir

Sinameki doğanın en güçlü müshil etkisine sahip bitkisidir. Genellikle sıcak iklimlerde yetişen sinameki bitkisi boyu 1 metre kadar uzayabilen ve sarı renkli çiçekler açan bir bitki türüdür. Çalı şeklini andıran yapısının yanı sıra diğer bitkilerden farklı olarak sinameki bitkisinin sadece yaprakları kullanılmaktadır. Sinameki yaprakları toplandıktan sonra gölgede kurutulmakta ve kurutulan yapraklar çay olarak hazırlanarak kullanılmaktadır.

Sinameki çayı içerisinde barındırdığı etken maddeler nedeni ile düzensiz rahim kasılmalarına neden olduğu için gebelik şüphesi yaşayan ve gebe olan kadınlar tarafından asla kullanılmamalıdır. Az miktarda kullanılması bile düşüklere neden olabileceği için bu konuda dikkatli olunması gerekmektedir. Sinameki bitkisini bu kadar ünlü yapan ise her türlü zayıflama çayının içerisinde son derece etkili bir bağırsak çalıştırıcı olması nedeni ile kullanılmasıdır. Kabızlığı gidermesinin yanı sıra aynı zamanda güçlü bir idrar söktürücü olması zayıflamak isteyen kişiler tarafından çok sık kullanılmasını sağlamaktadır.


Ancak sürekli kullanılması bağırsaklarda son derece ciddi hasarlara sebep olduğu için kesinlikle önerilmemektedir. Bağırsakları tahriş edip zarar vermesinin yanı sıra bağırsaklarda bir süre sonra tembelliğe yol açmakta ve sadece sinameki kullanarak tuvalete çıkılmasına bile neden olabilmektedir. Bu nedenle en doğru olanı günde en fazla bir bardak tüketilmesi ve 15 günlük kullanımının ardından en az bir haftalık ara verilmesidir. Ancak bu şekilde bağırsakların zarar görmesinin önüne geçilebilir. Bağırsakları çok hızlı çalıştırdığı için bağırsak kurtlarının dökülmesini hızlandırır. Bağırsakta emilen ilaçları kullanan kişilerin bu nedenle ilaç kullanırken sinameki kullanmaları gerekir. Aksi halde ilaçlar bağırsaklarda tamamen emilmeden dışarı atılacağı için ilacın etkilerinden tam olarak yararlanma imkanı bulunmamaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI