işü

Basur Ameliyatı Nasıl Yapılır

Basur ameliyatı için en çok tercih edilen ameliyat yöntemi varis oluşum göstelen damarların kesilerek çıkarıldığı klasik ameliyat yöntemidir. Ancak ameliyat sonrası sürekli pansuman yapılmasının zorunlu olması ve iyileşme süresinin çok daha uzun olması nedeni ile günümüzde bu ameliyat yönteminin yerini biraz daha maliyetli ancak çok daha konforlu olan yeni ameliyat yöntemleri almayı sürdürmektedir. Bunlardan biri de lazerle basur ameliyatı yöntemidir.Bu yöntemin klasik yöntemden tek farkı bıçak yerine lazer ışınının kullanılmasıdır.

Ancak lazer ışını ile yapılan kesilerin çok daha kısa sürede iyileşmesi ve dokuların daha az zarar görmesi gibi faydaları nedeni ile lazerli basur ameliyatı çok daha güvenilir ve etkili bulunmaktadır. Yine birinci ve ikinci evrede yakalanan basur hastalarında lazer ışınları ile damarların söndürülmesi şeklinde lazerden yararlanılmaktadır.

Yeni uygulanmaya başlanan ve ameliyat sonrası hastaların daha az ağrı duymalarını sağlayan Longo Yöntemi ise doktorların sıklıkla tercih ettiği bir müdahele yöntemi haline gelmektedir. Bu yöntemde operasyon özel geliştirilen bir cihaz sayesinde makatın içinde gerçekleştilir. Makat içi bölgesinde sinir hücrelerinin çok daha az olması hastanın ameliyat sonrası ağrı duymasını engeller ve daha hızlı iyileşmesini sağlar. Yaklaşık 30 dk. süren bu operasyon sonrası ameliyat olana kişiler hastaneden aynı gün taburcu edilir ve 3-4 günlük bir istirahat sonrası iş yaşamlarına dönebilecek şekilde iyileşmiş olur.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI