işü

Basur Nasıl Gecer

Basurun nasıl geçeceğini belirleyen en önemli faktör basurun yakalandığı evredir. Birinci evre basur ve ikinci evre basur olarak adlandırılan erken dönem basur hastalıklarında ilaçla tedavi yeterli olmaktadır. İlaçla basur tedavisi sonucunda hastaların büyük bir bölümünde başka bir müdahaleye gerek kalmaksızın iyileşme sağlanabilmektedir. Özellikle de birinci evre basur hastalarında ilaçla tedavi çok iyi sonuçlar verir.

İlaç kullanımının yanı sıra kişinin kilo fazlalığı bulunuyorsa kilo vermesi, günlük beslenmesine dikkat ederek lifli gıdaların tüketimini arttırması, alkol kullanıyorsa alkol içmeyi bırakması, bol bol sıvı tüketmesi ve günde en az 2 litre su içmesi hastalığın cerrahi müdahale olmadan iyileşmesi için zorunludur. Ancak bazen hastaların tüm bunlara uyması ve düzenli olarak ilaç kullanmasına rağmen iyileşme tam olarak yine de sağlanamayabilir. Yine 3. ve 4. evre hemoroid hastalarında ilaç kullanımı tek başına hastalığın tedavisi için yeterli olmamaktadır. Bu durumda cerrahi müdahele zorunludur.

Basur tedavisi için günümüzde lazerli ameliyatlar gerçekleştirilmekte ve hastalar çok daha kısa sürede eski sağlıklarına kavuşmaktadır. Basur ameliyatı en etkili tedavi yöntemi olmakla beraber ameliyat sonrası iyileşme süresinin çok ağrılı ve uzun olması bu ameliyat yönteminin günümüzde daha az kullanılmasına neden olmaktadır. İleri evre basur hastaları için yine de bu yöntem tercih edilmektedir. Basur tedavisi için en doğru yöntemi muyanenizi gerçekleştiren doktorunuz belirleyecektir...

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI