işü

Hamilelikte Mide Bulantisı

Hamilelik sürecinde anne adaylarını en çok zorlayan konuların başında mide bulantısı yer almaktadır.

Hamilelik döneminin ilk üç aylık döneminde etkilil olan ve daha sonra kendiliğinden geçen bu rahatsızlığın temel nedeni olarak hızla değişen hormon seviyesi gösterilir. Bazı anne adayları doğumun sonuna kadar mide bulantısı şikayetleri yaşarken bazı anne adaylarında ise hiç mide bulantısı görülmeyebilir. Bu hamile olan kadının vücudunun değişen hormon seviyelerine vermiş olduğu tepkiye bağlı olarak değişmektedir.

Gebelikte mide bulantısı bir hastalık değil gebelik belirtisi olarak kabul edilir. Bu nedenle çoğu zaman ilaç tedavisi uygulanmaz. Ancak anne adayının mide bulantısına bağlı olarak sürekli kusması ve bu nedenle kilo kaybetmeye başlaması gibi olumsuz durumlarda doktor gebelikte mide bulantısı hapı kullanımına izin verebilir. Hamilelikte mide bulantısı ilacı kesinlikle doktorun reçete ettiği durumlarda ve reçete ettiği miktarda kullanılmalıdır. Zararsız bir hap olmasına rağmen yine de gebelikte ilaç kullanımı son derece riskli bulunmaktadır.

Hamilelikte mide bulantısına doğal çözümler arayan kişiler için ilk önerilen nane limon çayıdır. Nane limon çayı gebelik bulantılarını azaltmakla kalmaz aynı zamanda sağlıklı bir içecek olduğu için anne adayının bağışıklık sistemini de desteklemektedir. Nane limon çayının yanı sıra sabah ilk kalkıldığı anda hemen tuzlu kraker yenmesi ve gebelik boyuncu düzenli olarak yüzülmesi de gebelik bulantıları için etkili sonuçlar veren basit önlemlerdir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI