işü

Kemik Erimesi Belitileri

Kemik erimesi pek çok hastalık gibi çok aleni belirtiler vermeden gizli bir şekilde ilerlemektedir. Kemik erimesi belirtileri de bu tip belirtiler olup genelde hastalığın çok ileri düzeye erişmesi ile beraber kendisini gösterir. Pek çok kişi şiddetli kemik ağrılarını kemik erimesi belirtisi sanır. Oysa ki kemik ağrısı ile kemik erimesinin hiçbir ilgisi yoktur. Kemik erimesi belirtileri arasında en ciddi ve anlaşılır olanı kolay şekilde oluşan kemik kırılmalarıdır. Özellikle de omurga kırılmaları kemik erimesinin en ciddi ve ağır belirtisi olarak kabul edilmektedir.

Daha erken evrelerde ise kişinin boyunun kısalması ve kamburluk oluşumu gibi belirtiler bazı hastalarda gözlemlenmektedir.  Kemik erimesi tanısı konulan hastaların derhal tedavilerine başlanması oluşabilecek kemik kırılmalarının önüne geçilebilmesi adına büyük önem taşımaktadır.Kemik erimesi tedavisi için doktorların tercih ettiği ilk yöntem ilaç kullanımıdır. Kemik erimesi ilaçları genelde kemikleri güçlendirdiği bilinen D vitamini ve kalsiyum içerikli ilaçlardır. Bu ilaçlar ile kemiklerin tekrar güçlendirilmesi amaçlanır. Ancak hastanın ilaç kullanımının yanı sıra mutlaka günlük diyetine de dikkat etmesi gerekir.

Vitamin yönünden zengin olan yeşil yapraklı sebzelerin yanı sıra D vitamini ve kalsiyum içeren yiyeceklere ağırlık verilmeli, hastanın fazla kilolarından kurtulması ve mutlaka günlük rutin spor programı uygulaması kemiklerin tekrar güçlenmesi açısından uyulması zorunlu olan kurallardır. Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde bir süre sonra kemiklerin kolay kırılmayacak şekilde kendini toplaması sağlanır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI