işü

Mide Yanması Nasıl Geçer

Mide yanması kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyecek kadar ciddi bir hastalıktır. Mide yanmasının geçmesi için ilk etapta kesinlikle beslenmeye dikkat edilmelidir. Asit yönünden yüksek içeriğe sahip olan ya da hazmı zor olan besinlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Ayrıca yemek yedikten hemen sonra yatmak ya da ani şekilde öne eğilmek gibi mide asit seviyesini yükselten hareketlerden de kaçınmak gereklidir.

Az ve sık öğünler tüketmek ve bu öğünlerden sonra kısa yürüyüşler yaparak hazmı kolaylaştırmak, aşırı baharatlı besinlerden uzak durmak ve yatmadan en az 2 saat önce yemeyi bırakmak mide yanmasından kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ancak bazen alınan tüm önlemlere rağmen mide yanmasının geçmesi engelellenemez . Özellikle de midesi aşırı asit üreten kişilerde hastalığın önüne geçilmesi günlük yaşam rutininin değiştirilmesi ile elde edilemeyebilmektedir.

Bu gibi durumlarda kişilerin mutlaka bir doktor muayenesinden geçmesi ve ilaç kullanımı şarttır. Antiasit olarak gruplandırılan bu ilaçlar midenin asit üretimini baskılamaya yönelik olarak çalışmaktadır. Mide asitinin belirli bir seviyede tutulmasının başarılması aynı zamanda mide yanmasının da engellenmesi anlamına gelmesi açısından çok önemlidir. Mide yanmasına bitkisel çözüm önerileri arayan kişilerin ise en çok tercih ettikleri yöntem patates suyu içmektir. Patates suyu mucizevi bir şekilde mide yanmasını çok kısa sürede geçirmektedir. Özellikle de gebelik gibi özel nedenlere bağlı olarak ilaç kullanamayan kişilerin bu yöntemi uygulamaları önerilmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI