işü

Seker Hastaları Neler Yemeli

Şeker hastalarının beslenmeleri şeker seviyelerinin dengede tutulması açısından önemlidir.Şeker hastalarının günlük diyetleri kesinlikle takibini gerçekleştiren doktorun bilgisi dahilinde bir diyetisyen tarafından hazırlanmalı. Diyet listesi kesinlikle kişiye özel olarak hazırlanmalıdır ve asla bir başkasının diyeti kullanılmamalıdır.Çünkü diyetisyenler günlük diyeti kişinin şeker seviyesine göre hazırlar ve bir kişiye iyi gelen diyet bir diğer şeker hastasının şekerinin yükselmesine neden olabilir.

Peki şeker hastaları neler yemeli
Şeker hastası olan bir kişinin dikkat etmesi gereken en önemli konu kesinlikle kilosudur. Obezite şeker hastalığı için büyük bir risk faktörü oluştururken aynı zamanda şeker hastalığının çok daha ağır seyretmesine ve riskli gelişmesine neden olmaktadır. Bu nedenle şeker hastalığından korunmak için kilo verilmesi ve şeker hastası tanısı konulan kişilerin sağlıklarının olumsuz olarak etkilenmemesi adına mutlaka ama mutlaka normal kilolarına inmeleri gerekir. Şeker hastalarının yediği yemekler kadar yemek saatleri de büyük önem taşımaktadır.

Şeker hastası olan bir kişi asla öğün atlamamalı ve uzun süre aç kalmamalıdır. Özellikle de Tip 2 diyabet hastaları kesinlikle sofra şekerinden uzak durmalıdır ve meyve şekerlerini de sınırlı miktarda tüketmelidir. Şekerden zengin olan meyveler bu nedenle mümkün olduğunca az tüketilmeli, gün içinde bir öğünde bu tip bir meyvenin tüketilmesi halinde ise diğer öğünlerde kesinlikle şekerden uzak durulması gerekmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI