işü

Yüksek Tansiyon Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri

Tansiyon değerlerinin belirlenen normal değerlerden daha fazla olması yüksek tansiyon olarak isimlendirilmektedir. Yüksek tansiyon bazı durumlara göre ani olarak yükselir ve yine kendiliğinden düşebilmektedir. Ancak yüksek tansiyon hastaları için durum böyle değildir. Tansiyon sürekli olarak normal değerlerin üstünde seyreder ve hayat tarzına dikkat edilmediği takdirde ölümcül seviyelere kadar yükselme riski barındırır.

Bu nedenle yüksek tansiyon belirtileri herkes tarafından bilinmeli ve bu belirtiler ortaya çıktığı anda evde tansiyon ölçme aleti yok ise en yakın sağlık kurumuna başvuruda bulunularak tansiyon değerleri öğrenilmelidir. Yüksek tansiyon belirtileri arasında ilk sırayı baş ağrısı alır. Yüksek tansiyon kalbin güçlü bir şekilde kasılması sonucu oluşur ve bu kasılma esnasında damarlara şiddetli biçimde kan pompalanır. Beyin damarları vücutta bulunan en ince ve hassas damarlar olduğu için bu güçlü basınç ile karşılaşınca zorlanır ve bu kişiler tarafından şiddetli baş ağrısı olarak hissedilir. Ayrıca baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, kulaklarda çınlama ve burun kanaması gibi diğer belirtilerde ortaya çıkabilmektedir.

Tansiyonun aniden yüksek seviyelere çıkması sonucunda oluşan burun kanaması aslında vücudun kendini korumak için aldığı bir önlemdir ve oluşan basıncın azalmasını sağladığı için hastalarda rahatlama hissinin oluşmasını sağlar. Yüksek tansiyon tedavisi için uygulanacak yöntem kişinin tansiyon değerlerine ve yaşına bağlı olarak belirlenir.  Örneğin kişi genç ise ve aşırı kilolu ise tansiyonu kontrol altına almak adına ilk önce acil şekilde kilo vermesi gerekir. Yüksek tansiyon tedavisinde hastaların ilaç kullanması gereklidir. Yüksek tansiyon ilaçları kesinlikle doktor tarafından belirlenmeli ve asla doktorun belirttiği dozajlar aşılmamalıdır. Ayrıca tansiyonu yükselttiği bilinen aşırı tuzlu ve yağlı gıdalardan da uzak durulmalıdır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI