işü

Basur Nedir

Basur ya da bilinen bir diğer ismi ile hemoroid bağırsağın bitip anüsün başladığı bölgede yaşanan toplardamar bozukluklarına verilen isimdir. Anüs içerisinde meydana gelen varisler olarak bilinmektedir. Basur tedavi edilmediği takdirde ileride yoğun kanamalara neden olacağı için ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur. Tıp teknolojisinin büyük bir hız ile ilerlemesi ile günümüzde basur tedavisi için pek çok yöntem geliştirilmiş durumdarı.

Basur tedavisi için tercih edilen ilk tedavi yöntemi her zaman için ilaçla tedavi yöntemidir. Basur ilaçları kullanılarak hastanın rahatlatılması ve şişmiş olan damarların normal boyutlarına indirilmesi hedeflenir. Ancak ilerleyen basur hastalıklarında her zaman için ilaçla tedavi yönteminden başarı elde edilmesi mümkün değildir.

İlaçla tedavi edilemeyen basur hastalıkları için cerrahi müdahale kaçınılmazıdr. Basur ameliyatı adı verilen bu müdahale farklı yöntemler ile yapılsa da ana amaç sorunlu damar kitlesinin anüs içerisinden çıkarılmasıdır.Lazerle basur ameliyatı son yıllarda daha çok kullanılırken özellikle de birinci evre basur hastalarında kesin sonuç veren bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Klasik yöntemlerin kullanıldığı ameliyatlar artık hastalar tarafından pek fazla tercih edilmezken yeni yöntemlerin kullanıldığı ameliyatlar ise daha kısa sürede iyileşme imkanı sunması ve ameliyat sonrası iyileşme sürecinin daha kolay atlatılması nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Hemoroid belirtileri gösteren kişilerin bu belirtileri fark ettikleri anda doktora başvuruda bulunmaları halinde ilaçla tedavi edilmeleri mümkündür.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI