işü

Boyun Fıtıgı Tedavisi Nasıl Yapılır

Son yıllarda insanların televizyon ve bilgisayar gibi boyun kaslarını çok fazla yoran aktivitelere daha fazla zaman ayırmaya başlaması ile beraber boyun fıtığı hastalığı da yaygınlaşmıştır. Boyun fıtığı tedavisi öncesinde mutlaka gerekli tetkikler ile rahatsızlığın kaynağının fıtık olduğu kanıtlanmalı ve fıtığın boyutları belirlenmelidir.Erken evre boyun fıtığı hastalarında çoğu zaman boyunu rahatlatan kas gevşeticiler ile beraber eş zamanlı olarak sürdürülen fizik tedavi yeterli bulunmaktadır.

Ancak fıtığın ilerlemesi ile beraber fizik tedavi ve ilaçla tedavi yetersiz kalacağı için boyun fıtğı ameliyatı kaçınılmaz bir hal alır. Boyun fıtığı ameliyatı mutlaka hastalığın fizik tedaviye yanıt vermediği son evre hastalarda kullanılmalıdır. Boyun fıtığına bağlı olarak kaslarda güç kayıplarının yaşanması halinde ameliyat zorunlu hale gelmektedir. Boyun fıtığı ameliyatı ile fıtığa neden olan alan belirlenmekte ve sinir dokusu üzerinde baskı yaparak ağrı ve güç kaybına neden olan fıtık temizlenmektedir.

Boyun fıtığı ameliyatında temizlenen bölgede ileride sorun ve çökme yaşanmaması için özel olarak geliştirilen titanyum ya da kemikten elde edilen kafes ya da greftler yerleştirilmektedir. Ameliyattan sonra hastaların kendilerine dikkat etmeleri zorunludur. Özellikle de düzenli boyun egzersizleri yapılmalı, ağır kaldırmaktan kaçınılmalı, boyunu sabit tutmak zorunda kalınılan bilgisayar başında oturmak gibi aktivitelerin zamanları sınırlandırılmalıdır. Ayrıca ani boyun hareketlerinden kaçınılması da gerekir. Aslında ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler ile boyun fıtığından korunmak için yapılması gerekenler incelendiğinde birebir aynı oldukları görülmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI