işü

Hemoroid Nedir

Hemoroid daha çok basur olarak bilinen ve anüste bulunan toplardamarların genişlemesi nedeni ile ortaya çıkan bir hastalıktır. İlk evrelerde anüs içinde ve kenarlarında yaşanan yoğun kaşıntı ile kendisini belli eden hastalık ilerleyen evrerlerde toplardamarın genişlemesi sonucu dışkılama esnasında oluşan yoğun kanamalar ile son derece ciddi komplikasyonların oluşmasına neden olmaktadır.
Pek çok kişi doktora gitmek yerine basur olduğunu anladığı anda kocakarı ilaçlarından medet ummaktadır.

Ancak kullanılan bu tip ilaçlar ya da yöntemler durumun çok daha ciddi bir hal almasına neden olabilecek kadar tehlikelidir. Bu nedenle hemoroid olanlar kesinlikle bu tip yöntemleri hiç denemeden genel cerrahi doktoruna muayene olmalıdır.Hemoroid tedavisi hastalığın evresine bağlı olarak planlamaktadır.

Oluşan meme keselerinin dışarıya çıktığı ve ilerlediği evrelerde tek çare hemoroid ameliyatı yapılmasıdır.Ancak daha erken evrelerde yakalanan hastalarda ilaçla tedavi yöntemleri daha sık tercih edilmektedir. Hemoroid ilaçları kullanılarak oluşan basur memesinin küçültülmesi amaçlanmaktadır. Ancak kesinlikle bu ilaçlar doktor muayenesi sonrasında doktorun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.

Gebelik gibi müdahalenin ve ilaç kullanımnın mümkün olmadığı hallerde ise hastalar sık sık sıcak suya oturmalıdır. Sıcak su banyosu oluşan basur memelerinin hem küçülmesini sağlamakta hem de hastanın rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Gebelikte hemoroid kabızlığın çok sık oluşmasına bağlı olarak çok sık görülmekte olup bu nedenle hamile kalan anne adaylarının bol sıvı  ve lifli gıdalar tüketimi önerilmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI