işü

Kalın Bagırsak Kanseri Belirtileri

Halk arasında kalın bağırsak kanseri olarak bilinen kolon kanseri ne yazık ki son yıllarda korkutucu bir şekilde görülme sıklığını arttıran kanser türleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Dünya Sağlık Örgütü yapılan yeni araştırmaların sonucunda dünya genelinde en çok görülen kanser türleri sıralamasında kalın bağırsak kanseri 3. sırada bulunmaktadır. Kolon kanserini bu kadar tehlikeli kılan en önemli faktör ise nedenlerinin tam olarak bilinmemesidir.Kolon kanseri de diğer kanserlerde olduğu gibi ilk evrelerde yakalanabilirse kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Kolon kanseri belirtileri arasında ilk evrede ortaya çıkan karın bölgesinde şişkinlik ve hafif ağrı ilk sırada yer almaktadır.

Ancak bu belirtiler farklı pek çok nedenden dolayı ortaya çıkan hafif belirtiler olduğu için genelde bu evrede pek çok kişi doktora başvuruda bulunmamaktadır. İlerleyen evrelerde ise bu belirtilere iştah kaybı, diyet yapmadan hızlı şekilde kilo vermek, gün içinde kişinin kendisini sürekli olarak yorgun hissetmesi ya da hafif fiziksel aktivitelerde bile hemen yorulması, sürekli olarak ishal ya da kabız olması gibi daha anlaşılır belirtiler ortaya çıkmaya başlar.

Bu belirtiler her zaman kalın bağırsak kanserine bağlı olarak ortaya çıkmayacağı gibi yine de kalın bağırsak kanseri riski araştırılmalı ve egale edilmelidir. Kalın bağırsak kanseri tedavisi günümüzde artık çok daha güvenilir bir şekilde yapılabilmektedir. Özellikle de kalın bağırsak kanseri ameliyatı için uygulanan yöntemler çok değişmiş ve ameliyat sonrası hastaların yaşam standartlarını yükseltecek seviyelere ulaşmış durumdadır. 
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI