işü

Kemik Erimesi Tedavisi

Kemik erimesi tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de en çok kadınları etkilemektedir. Yıllar sonra ortaya çıkan kemik erimesi son derece sessiz ilerleyip kemik kırılmaları sonucu kendini göstermektedir. Kemik erimesi hastalığı yaygın inanışın aksine hiçbir ağrı ve şikayete neden olmamaktadır. İleri yaş kemik erimesi nedenleri arasında ilk sıralarda yer almakta olup aşırı alkol ve sigara tüketimi, kadınlık hormon seviyesinin düşük olması, kemiklerin yapımında kullanılan D vitaminin yeteri kadar alınmaması ve kötü beslenme gibi pek çok etken bulunmaktadır.Kemik erimesi tedavisi mutlaka ciddiy alınmalıdır. Aksi halde kemik yoğunluğu hızlı bir şekilde düşecek ve buna bağlı olarak kemik kırılma riski artacaktır.

Özellikle de menopoza giren kadınların mutlaka kemik erimesi testi yaptırması ve önlem olarak kalsiyum ile D vitamini desteği almaları büyük önem taşımaktadır. Kemik erimesi tedavisi için tercih edilen tek yöntem ilaç kullanımıdır.Kemik erimesi tedavisi Ankara başta olmak üzere ülkemizde yer alan pek çok hastanede başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

İlaçların düzenli kullanımı büyük önem taşımakla beraber hastanın mutlaka yaşam tarzını da değiştirmesi gerekir. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz kemiklerin tekrar güçlenmesi için mutlaka dikkat edilmesi faktörler arasında yer almaktadır. Kemik erimesi ilaçları düzenli olarak kullanılırken aynı zamanda kemik erimesi egzersizleri yapılmalı ve kemikleri güçlendirdiği bilinen D vitamini yönünden zengin besinlerin tüketimine ağırlık verilmelidir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI