işü

Mide Kanserinde Yasam Süresi Nedir

Mide kanseri tanısı konulan hastalarda hiç vakit kaybedilmeden hemen  tedavi sürecine geçilmelidir. Mide kanserinde yaşam süresi kesinlikle her hastaya göre farklılıklar göstermektedir. Yaşam süresini belirleyen en önemli etken ise kanserin yakalandığı evredir. Erken evrede yakalan tüm kanser türleri insan hayatı için risk faktörü oluşturmayan normal bir hastalık olarak kabul edilir ve uygun şekilde tedavisi gerçekleştirilebilmektedir. Ancak kanserin yayılımı ne kadar artarsa kanser tedavisi de o kadar zorlaşmaktadır.

Ayrıca hastanın genel sağlık durumu da kanserde yaşam süresi için çok önemli bir faktördür. Genç ve sağlıklı olan bir hastada çok ileri evre kanser türleri bile tedavi edilebilirken kronik hastalıkları bulunan yaşlı kişilerde bazen erken evre kanser türleri bile ölümcül olabilmektedir. Mide kanserinde yaşam süresi istatistiksel verilerle değerlendirilidiği takdirde birinci evre meme kanseri hastalarında yüzde 80’i 10 yıldan fazla yaşamaktadır.

Bu nedenle mide kanseri açısından yüksek risk faktörleri barındıran kişilerin düzenli olarak mide kanseri taramasından geçmesi gerekir. Özellikle de kanserin genetik yatkınlık barındırması nedeni ile birinci dereceden yakın akrabaları arasında mide kanseri olan kişilerin kesinlikle yılda bir kere mide kanseri taraması yaptırması zorunludur. Aşırı kilolu olmak, alkol ve sigara tüketmek, daha önce mide ameliyatı geçirmek, düzenli beslenme alışkanlıklarına sahip olmamak ve 50 yaş üstünde olmak mide kanseri nedenleri arasında yer aldığı için bu risk faktörlerini barındıran kişilerin de düzenli olarak doktor muayenesinden geçmeleri tavsiye edilmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI