işü

Pankreas Kanseri Yasam Süresi Ne Kadar

Pankreas kanseri yaşam süresi ne yazık ki son derece kısadır. Bunun nedeni bu kanserin çok agresif bir kanser türü olması değil hastalığın çok sinsi bir şekilde ilerlemesidir. Hemen hemen bütün pankreas kanseri hastalarında hastalık birinci evrede yakalanamamaktadır. Oysa ki pankreas kanseri 1. evre aşamasında yakalandığı takdirde yapılacak basit bir cerrahi müdahale ile tedavi edilebilmekte ve tamamlayıcı tedavi olarak uygulanan kemoterapiyle hastaların yaşam süresi belirgin biçimde uzatılmaktadır.

Ancak pek çok hastada kanserli hücreler yakın organlara yayılım gösterdiği için ameliyat mümkün olmamaktadır. Pankreas kanseri ameliyatı olmaya uygun olmayan hastalarda hemen kemoterapi ve radyoterapi tedavisine başlanılmalıdır. Bu uygulamalarda amaç öncelikli olarak kanserli hücrelerin kontrol altına alınmasıdır. Bu tedavi sonucunda kanserli hücreler gerileme gösterir ve kontrol altına alınması başarılırsa hasta pankreas kanseri ameliyatı için hazırlanır. Yani cerrahi tedavi uygulanmayan hastalar morallerini bozmadan yeni tedavilerine odaklanmalıdır.

Kanserle mücadele konusunda en önemli etkenin yüksek moral olduğu asla unutulmamalı ve hastalar iyileşeceklerine inanmalıdır. Ne yazık ki ileri evre pankreas kanseri hastalarında sağ kalım oranı çok daha düşüktür ve uygulanan tek tedavi yöntemi kemoterapidir. Bu hastalarda kemoterapi tedavi etmekten çok hastanın yaşam süresini uzatmak amacı ile uygulanmaktadır. Erken evrede tanı konulan ve tedavi edilen hastaların iyileşme şansı yüzde 50’den fazla olmaktadır. Sağ kalım oranı için belirleyici olan en önemli faktör kanserin yakalandığı evre olmaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI