işü

Seker Hastaları Nasıl Beslenmelidir

Yapılan araştırmalar sonucunda şeker hastalığı ile beslenme arasında çok yakın bir ilişki olduğu bilimsel olarak ortaya çıkarılmıştır. Bu nedenle şeker hastası olan kişilerin ilaç kullanımı kadar günlük beslenme düzenlerine de önem göstermeleri ve kesinlikle doktorlarının verdiği diyete uymaları zorunludur. Özellikle günlük hayatta alınan bazı besin takviyeleri ve bilinçsiz besin tüketimi seker hastalıgı ile mücadele eden bireyleri sıkıntıya düşürmektedir.


Peki şeker hastaları ne yemeli?
Şeker hastalarının yemeleri gereken besinler şeker tiplerine göre belirlenmektedir. Tip 1 şeker hastaları kana karışması daha uzun sürdüğü için lifli gıdaları ağırlıklı olarak tüketirken Tip 2 şeker hastalarının ise kesinlikle şekerden uzak durmaları büyük önem taşımaktadır. Aslında sağlıklı beslenmek isteyen her insan gibi şeker hastaları da yeşil yapraklı sebzeler ağırlıklı olmak üzere sebze ve meyve ağırlıklı beslenmelidir. Burada şeker hastalarının dikkat etmeleri gereken tek konu şeker yönünden zengin olan (çilek, karpuz, muz vb.) gibi meyveleri çok fazla tüketmekten kaçınmaktır.

Çünkü sofra şekeri kadar olmasa da ağır şeker barındıran bu meyvelerin çok fazla tüketilmesi kesinlikle şeker seviyesinin belli oranda yükselmesine neden olmaktadır. Ayrıca tüm şeker hastalarına lifli gıdaların tüketimi önerilir. Çünkü lifli gıdalar uzun süre tokluk hissi verirken aynı zamanda yavaş kana karışarak kan şekerinin kademeli olarak yükselmesine yardımcı olmaktadır. Şeker hastaları günlük diyetlerine bağlı kaldıkları takdirde çok daha sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmektedir. Burada önemli olan kişinin düzenli olarak egzersiz yapması ve günlük diyetine harfiyen uymasıdır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI