işü

Boyun Fıtıgı Nedenleri

Boyun fıtıgı boyunu oluşturan boyun omurları arasında yer alan disklerin içinde yer alan yumuşak kısımların çeşitli nedenlerle dışarı çıkması durumunda sinirlere baskı yapması sonucu oluşan ağrılı bir hastalıtır. Boyun fıtığı hastalığı sonucunda boyunda ağrı oluşabileceği gibi yürüme bozukluğu, bacaklarda güçsüzlük, bacakta his kaybı, kol ağrıları, kolda güç kaybı ve kolda his kaybı gibi pek çok komplikasyonun ortaya çıkma riski bulunmaktadır.
Bunun nedeni bacaklara ve kollara giden sinirlerin boyundan geçmesidir. Boyun fıtığı tanısı günümüzde geliştirilen özel görüntüleme yöntemleri sayesinde çok kolay bir şekilde konulmaktadır. Çekilen MR sonucunda boyun fıtığı teşhisi kesin olarak konulabilmektedir.

Eğer boyun ağrısının nedeninin gerçekten boyun fıtığı olduğu belirlenirse hemen tedavinin planlamasına geçilmelidir. Boyun fıtığı tedavisi için tüm seçenekler hastanın yaşına, hastalığının seyrine ve günlük yaşamını etkileme oranı gibi belirli kriterlere göre değerlendirilmektedir ve tüm hastalarda sadece en son çare olarak boyun fıtığı ameliyatı uygulanmaktadır. Boyun fıtığı bazen hastanın dinlenmesi ile bile şikayetlerin azalmasına yardımcı olurken dinlenmesine rağmen boyun ağrıları azalmayan ya da güç kaybı gibi ciddi şikayetlerin oluştuğu hastalarda tercih edilmesi gereken yöntem ise fizik tedavi yöntemidir. Boyun fıtığı fizik tedavi yöntemi ile son derece başarılı sonuçlar alınan bir hastalıktır. Hastanın tedavi programını tamamlamasının ardından düzenli olarak boyun egzersizleri yapması tedavinin en büyük unsurudur.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI