işü

Hemoroid Belirtileri Nelerdir

Halk arasında mayasıl ya da basur ismi ile daha yaygın olarak bilinen hemoroid kişilerin yaşam standartlarını olumsuz olarak etkileyen ve tedavi edilmediği takdirde yoğun kanamalara neden olan bir damar hastalığıdır. Anüs içinde yer alan toplardamarlarda çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan genişlemeler bu hastalığa neden olmaktadır. Belirtiler ortaya çıktığı ilk anda doktora başvurulduğu takdirde çoğu zaman ilaçla tedavi edilebilen bir hastalıktır.Ancak hastalığın ilerlemesi durumunda cerrahi müdahele gerektirebilir. Bu nedenle hemoroid belirtileri mutlaka çok iyi bilinmeli ve ortaya çıktığı anda değerlendirme için bir doktora başvuruda bulunması gerekmektedir.

Hemoroid belirtileri arasında en ciddi ve çoğu hastanın doktora başvurma nedeni olanı dışkılama esnasında yaşanan yoğun kanamadır. Ancak hemoroid bu seviyeye gelmeden önce anüs bölgesinde yoğun kaşıntı, yanma ve dışkılama esnasında ağrı hissedilmesi gibi şikayetler görülebilmektedir. Hemoroid kendi arasında iç hemoroid ve dış hemoroid olmak üzere iki kategoriye ayrılırken dış hemoroid hastalarında zaten ilerleyen evrelerde memelerin dışa çıkması ile beraber hastalar taharetlenirken hemoroid olduklarını anlayabilmektedir.

Hemoroid tanısı yapılacak rektum muayenesi ile konulmaktadır. Tanı konulan hastalarda yapılan ileri tetkikler ile seviye ölçülür ve bulunan seviyeye göre hemoroid tedavisi planlanır. Erken evre hemoroid hastalarında sıcak su banyoları ve kremler ile hastalık tedavi edilmeye çalışılmaktadır. Bu yöntem ile iyileşmeyen ya da çok ileri evreye taşınan hemoroid hastalarında ise cerrahi müdahale mutlaka gerçekleştirilmeli ve tedavinin yapılmasına çalışılmalıdır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI