işü

Hemoroid Tedavisi Nasıl Yapılır

Ülkemizde hemoroid beslenme alışkanlıklarının büyük bir hız ile değişmesi nedeni ile her geçen gün görülme sıklığını arttırmaktadır. Ancak ne yazık ki pek çok kişi gerek muayeneden kaçmak gerekse de ameliyat olmayı istememek gibi nedenlerle son evreye kadar doktora başvuruda bulunmaktan kaçınmaktadır. Oysa ilk evrede yakalanan hemoroid hastalarının büyük bir bölümü hemoroid ameliyatı olmaya gerek kalmadan ilaçla tedavi edilmektedir. Kaldı ki tedavi edilmeyen hemoroid ilerleyen evrelerde çok ağrılı bir sürecin yaşanmasına neden olan iltihaplanmalara neden olacağı için ameliyat kaçınılmaz bir sondur.

Bunun için hemoroid belirtileri ortaya çıktığı ilk anda doktora başvuruda bulunulmalıdır. Hemoroid tedavisi ne kadar erken başlanırsa tedavisi de o kadar kısa sürmekte ve başarı oranı artmaktadır. Erken evrede yakalanan hastalarda doktorların ilk tercihi hemoroid kremleri kullanılarak hastalığı ilaçla tedavi etmektir. Hemoroid ilaçları çoğu zaman cerrahi müdaheleye gerek kalmadan tedavinin tamamlanmasını sağlamaktadır. Burada önemli olan ilacın doktor tarafından reçete edilen bir ilaç olmasıdır.

Ancak ilaçla tedaviye yanıt vermeye ya da ilaçla tedavinin mümkün olmadığı evrelerde tanı konulan hastalarda cerrahi müdahele kaçınılmazdır. Günümüzde gelişen sağlık teknolojileri sayesinde hemoroid ameliyatları da büyük bir kolaylıkla yapılabilmektedir. Hastalar basur ameliyatı sonrasında saatler içinde hastaneden taburcu olurken 1-2 gün içinde normal rutin hayatlarına dönebilmektedir. Özellikle de kapalı yöntemlerle gerçekleştirilen ameliyatlarda iyileşme çok daha kısa sürelerde sağlanabilmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI