işü

Anasonun Faydaları Nelerdir

Anason dik gövdeli, dalları çok sık olan tüylü yapıya sahip bir bitki türüdür. Yuvarlak olan yaprakları uzun
saplıdır. Bahçelerde özel olarak yetiştirilebilen bu bitki aynı zamanda doğada kırlarda kendiliğinden yetişmektedir. Son derece faydalı bir bitki olması nedeni ile uzun yıllardır insanlar tarafından kullanılmaktadır.
Anasonun faydaları arasında ilk sırada son derece güçlü bir gaz sökücü olması yer alır. Şişkinliği önleyip hazmı kolaylaştırdığı için sindirim sistemi hassas olan kişilerin kullanımı önerilmektedir. Yine gaz problemi yaşayan kişilerde anason çayı içilmesi son derece etkili bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Yine ishale yakalanan ve mide bulantısı yaşayan kişilerin içmesi halinde hem ishali hem de mide bulantısını kısa sürede kesilmesini sağlamaktadır.

Anason aynı zamanda güçlü bir sakinleştiricidir. Bu nedenle gergin olduğunuz ve stresli dönemlerden geçtiğiniz zamanlarda anason çayı içmeniz sizi rahatlacaktır. Anasonun yararları arasında bir diğer bilinenide anne sütünü arttırmasıdır. Anne sütünü artırmak için anason çayı içmenin bebeğe hiçbir zararı bulunmadığı gibi gazlı bebeklerde anne sütünden bebeğe geçmesi sonucu bebeğin gazını daha kolay çıkarmasına yardımcı olmaktadır. Emziren anneler anason çayı içerken günde 3 fincandan fazla tüketmemeye özen göstermelidir. Nefes darlığı çeken kişilerin yine bu çayı içmesi tavsiye edilirken ayrıca öksürüğün kısa sürede atılmasına da iyi gelmektedir.

Anason genelde kurutulan bitkilerinden çay yapılarak tüketilmektedir. Anason çayı hazırlamak için bir cezvenin içerisine bir bardak kadar su koymak ve 1-2 kaşık kadar anason atarak 5 dk. kaynamaya bırakmak yeterli olacaktır. Ocaktan aldığınız anason çayını 5-10 dk. kadar demledikten sonra süzerek tüketebilirsiniz.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI