işü

Badem Yagının Faydaları

Badem oldukça faydalı olup bademin özünün çıkarılması sonucu elde edilen badem yağı da büyük bir şifa kaynağıdır. Badem genelde pembe ve bazende beyaz çiçekler açan badem ağacından elde edilen meyvedir. Acı badem ve tatlı badem olmak üzere iki farklı türde elde edilen badem meyvesi gereken olgunluğa eriştikten sonra etrafı sert bir kabukla kaplanmakta ve badem mevyesi oluşumunu tamamlamaktadır. Son derece besleyici içeriğe sahip olan badem barındırdığı zengin kalsiyum, E vitamini, magnezyum ve fosfor gibi elementler ile tam bir şifa kaynağıdır.

Bademin en büyük faydası tüm bu içerikleri sayesinde beyni beslemesidir. Badem içerisinde yüksek miktarda Omega 3 barındırdığı için beynin en büyük dostu sayılır ve özellikle de gelişim çağındaki çocukların her gün yemesi tavsiye edilir. Son derece yüksek kaloriye sahip olduğu için kilo problemi olan kişilerin günde bir avuçtan fazla tüketmemesi tavsiye edilir.  Adet dönemini sıkıntılı geçiren bayanların bu kuruyemişi tüketmeleri önerilir. Badem adet öncesi oluşan şiddetli kasık ağrıları, aşırı sinir, baş ağrısı ve yorgunluk gibi olumsuz durumların mümkün mertebe azalmasına yardımcı olur.

Kan şekerini düzenlediği için şeker hastalarının kullanımı önerilir. Beyni beslediği için düzenli olarak badem tüketen kişilerin beyin hücrelerinin çok daha genç kaldığı ve Alzheimer hastalığına yakalanma risklerinin düştüğü bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmış akademik bir gerçektir. Bademin özel işlemler ile çıkarılan yağı olan badem yağı da yine şifalıdır. Badem yağının faydaları arasında en etkileyici olanı yaraların hızlı iyileşmesine olan etkisidir. Açık yaraların üzerine sürüldüğü takdirde yaranın kısa sürede iyileşmesini sağlar. Basura sürüldüğü takdirde hem ağrısının azalmasına hem de basurun iyileşmesine yardımcı olur. Acı bademden elde edilen badem yağı ise böbrek iltihabının iyileşmesine ve böbreklerde oluşan kumlar ile taşların dökülmesine etki etmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI