işü

Ceviz Yagının Faydaları Nelerdir

Ceviz üzerine yapılan her araştırma sonucunda yeni bir etkisi ortaya çıkarılan mucize bir besindir. Ceviz ağacının meyvesi olan cevizin kendisi kullanıldığı gibi aynı zamanda ceviz yaprağı, cevizin kabuğu ve cevizin özel işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen ceviz yağı da kullanılmaktadır.Cevizi eline alan herkesin aklına şekli nedeni ile insan beyni gelmektedir. Ceviz içerisinde barındırdığı zengin Omega 3 yağları nedeni ile beyinin en büyük destekçisidir ve bu özelliği nedeni ile zeka gelişiminin büyük bir hız ile inşaa edildiği çocukların günlük beslenme listelerinde mutlaka yer verilmesi gereken bir besindir.

Bu özelliği ile istisnasız tüm Beyin ve Sinir Cerrahisi doktorları hastalarına düzenli olarak günde en az 3 ceviz yemelerini önermektedir. Cevizin faydaları arasında ilk sırayı beyin gelişimlerini desteklemesi almaktadır. İçerisinde selenyum ve gümüş gibi elementler barındıran ceviz bu özelliği ile zeka gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Ceviz son derece güçlü bir antioksidan olması nedeni ile kansere karşı da koruyucu etki göstermektedir. Cevizin en etkili olduğu kanser türleri olarak prostat kanseri, meme kanseri ve kalın bağırsak kanseri ilk sıralarda yer almaktadır. Özellikle de kanserli hücrelerin yayılım hızını kesmesi nedeni ile tedavi sürecinde başarı oranını arttırmaktadır.

Omega 3 içeriği nedeni ile kalp sağlığını da destekleyen ceviz ayrıca yine içinde yüksek miktarda barındırdığı arginin sayesinde damar esnekliğini koruduğu için kalp damar sağlığı için de büyük bir öneme sahiptir. Günümüzün hastalıkları arasında yer alan kolestrol düşmanı olan ceviz kötü kolestrolün kontrol altında tutulmasını sağlamaktadır. Hafızayı kuvvetlendirici etkisi nedeni ile okula giden çocukların mutlaka sabah kahvaltısında ceviz tüketmeleri önerilmektedir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI