işü

Cildi Güzellestiren Yiyecekler

Makyaj ve bakımla olduğu kadar, beslenmeye de dikkat edilerek güzelleşmek mümkündür. Örneğin, süt ve süt ürünleri, kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Yaşlanmayı geciktirir ve cildi protein ile besler. Brokoli bol miktarda C vitamini içerir ve cildin onarılmasını sağlar.Nar, vitamin açısından çok zengindir. Ayrıca antioksidanlar içermektedir. Cilde yararı çok büyüktür. Balıklar arasında, somon balığı cilde en yararlı balıktır. Somon, Omega 3 yağ asitleri içerir. Bu sayede yaşlanmayı engeller.

Omega 3 içeren diğer bir gıda ise cevizdir. Sağlık ve cilt güzelliği için mutlaka ceviz tüketilmelidir.
Temelde bu gıdalar mutlaka tüketilirken, her gün bolca su içilmelidir.  Su, vücuttaki toksinleri atar. Cildin nemini kaybetmemesi için çok gereklidir.Yağlar arasında, zeytinyağı, güzelleştiren gıdaların başında gelmektedir. Erik, elma, karpuz, kivi ve turunçgiller de güzelliğe katkısı olan meyvelerdir. Güzelliğin korunması için brokoli, maydanoz, yeşil soğan ve havuç da menüden eksik edilmemelidir. Cilde en büyük katkıyı yapan gıdanın balık olduğu unutulmamalıdır. Güzelliğin önemli noktalarından biri olan saçların sağlığı için de protein almak çok yararlıdır. Protein, fındıktan yağsız etten ve balıktan alınabilir. Bol su tüketimi, saçlar için de son derece yararlıdır. C vitamini açısından zengin olan meyveler de fazlaca yenilmesi gerekenler arasındadır. Porselen gibi bir cilt için, 1 adet muz ezilerek, 1 tatlı kaşığı doğal bal ile karıştırılmalıdır. Bu karışım yüze sürülerek bir süre beklenir. Ardından yıkanır. Birkaç hafta süren düzenli uygulamaların ardından, cildin geldiği mükemmel ve pürüzsüz hal, hayranlık uyandıracaktır.

Güzelleştiren yiyeceklerin yenilmesinin yanında, cilt daima temiz tutulmalıdır. Makyaj yapıldığı zamanlarda, mutlaka gece yatmadan makyaj silinmelidir. Saçlar, düzenli bakıma tabi tutulmalıdır. Sık fön uygulanması, saçların zarar görmesine sebep olmaktadır.Bu sebeple, saçı zorlamadan yapılabilecek şekiller kullanılmalıdır. İnternet ortamında, birçok paylaşım sitesinde, güzelleştiren yiyecekler ve ev yapımı doğal cilt maskeleri paylaşılmaktadır. Kişiler, kendilerine en uygun olan tercihleri, bu sitelerdeki yorumlara bakarak da belirleyebilirler. Güzelleştiren yiyeceklerin çoğu, kalori bakımından da düşük gıdalardır. Bu sayede güzelleşirken,kilo alma problemi de ortadan kalkmaktadır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI