işü

Ciller İcin Cilt Bakımı

Çil, direkt ya da dolaylı yoldan güneşe maruz kalındığında cilt üzerinde oluşan güneş lekelerine denir.Çillerimiz bölgesel güneş yanıklarına da benzetilebilir.
Sarışın ve kızıl saçlı insanlarda daha sık görünür.Soğuk havalarda ve kış aylarında güneş ışınları sanıldığı kadar zararlı değildir bu nedenle bu organizmalar yoğun korumaya ihtiyaç duymazlar. Fakat sıcak havalarda ve yaz aylarında bu durum tam tersine dönerek ultraviyole ışınlarının cildimize zarar verecek duruma gelmesine neden olur. Bu nedenle yaz aylarında güneşe maruz kalmamız cildimizdeki çilleri arttırır.

Çillerden kurtulmak için bu yaz aylarını evde oturarak mı geçireceğiz? Tabiki hayır. Bitkisel ve yapımı kolay doğal maskelerle cildimizdeki çilleri engelleyip azaltabiliriz. Öncelikle limon suyunu örnek vermek istiyoum. Limon suyu kanıtlanmış bir çil savaşçısıdır. Limonu cildine doğrudan sürmeyin bunun için parmak uçlarınız ya da pamuk yeterli olacaktır.



İkinci maske: Yulaf unuyla yapacağımız bu karışım çillere ve cilt lekelerine iyi gelmekle beraber cildi nemlendirir. Nasıl yapacağımıza bakalım: Bir yemek kaşığı yulaf unu ile iki yemek kaşığı yoğurdu uygun bir kaba koyun ve karıştırın. Yüzünüze maske şeklinde sürün. Bu çil maskesini 25 dakika beklettikten sonra ovarak yüzünüzden silin. Düzenli kullanılması durumunda yüzünüzdeki çiller azalacaktır.


Üçüncü maske: Bir miktar keten tohumunu kaynatın ve ortaya çıkan yumuşak suyla masaj yaparak cildinizdeki çillere ve lekelere maske şeklinde uygulayın. Cildinizi hem çillerden arındıracaksınız hem de nemlendireceksiniz.

Üçüncü maske: Bir çay kaşığı toz tarçın ile bir adet yumurtanın akını karıştırın ve cildinize sürün ve 20 dakika bekledikten sonra ovalayarak çıkarın. Hassas ciltlere uygulamamanızı öneririm.

Dördüncü maske:  iki çay kaşığı su, iki çay kaşığı gliserin ile bir çay kaşığı peridrolu karıştırıp günde üç kez cildinize uygulayın. Koruyucu sürmeden güneşe çıkmamaya ve maskedeki ölçülere dikkat etmeyi unutmayın. Bu malzemeleri eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Ve son olarak tekrar limon suyuyla ilgili bir öneride bulunayım: Herhangi bir cilt kreminin içine birkaç damla limon suyu ilave edip cildinize sürün. Bu limon suyu ve krem karışımı çillerin oluşmasına engel olur.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI