işü

Cilt İcin Faydalı Vitaminler

Sağlıklı bir cilt kısa vadede güzel görünmenizi sağlarken uzun vadede ise yaşlılık belirtilerinin çok daha geç ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Bu nedenle cilt bakımı çok önem taşımaktadır. Nasıl ki her gün severek giydiğiniz kıyafetlerinize önem gösteriyorsanız cildinize de aynı özeni fazlası ile göstermeniz gerekmektedir. Günlük cilt bakımı mutlaka düzenli olarak yapılmalı ayrıca cilt bakımı yapan kişinin yaşına bağlı olarak yaşlılık karşıtı ürünlerle cilt desteklenmelidir. Cildin sadece kozmetik ürünler ile bakımı yeterli olmamakla beraber aynı zamanda içtende beslenmesi gerekir. Bunu sağlamak adına cilt için faydalı vitaminler yönünden zengin bir beslenme seçilmelidir.

Cilt için en faydalı vitamin olarak kesinlikle A vitamini gösterilmektedir. A vitaminin faydaları arasında ilk sırayı cildi beslemesi alırken yine cilt hücrelerinin kendilerini yenilemesi konusunda en büyük destekçisi olarak A vitamini kabul edilmektedir. Bu nedenle çoğu kaynakta A vitamini için cildin gençleştirici iksiri olarak bahsedilmektedir. Cilt için önemli vitaminlerden biri de C vitamidir. C vitaminin cilde faydaları olarak ise cilde daha dolgun görünmesinin yanı sıra cildin daha gergin görünmesini sağlaması da yer almaktadır. E vitamini ise cilt üzerinden meydana gelen kırışıkları tamir etmeye yararken yine aynı şekilde cildi beslemektedir.

Bunların tümü cilde yarar sağlayan vitaminler olarak görülürken yine bakır, çinko, demir ve krom gibi minerallerde daha sağlıklı bir cilt için vücudun ihtiyaç duyduğu destekler arasında yer almaktadır. Cildinizin daha genç ve güzel görünmesini istiyorsanız mutlaka beslenme düzenine dikkat etmeniz, sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli olarak spor yapmanız gereklidir. Cilt bakımı denildiğinde akla sadece kozmetik markaları ve ürünleri gelirken cilt bakımının komplike bir işlem olduğu unutulmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sadece gençleştirici cilt maskeleri uygulamak cildi daha genç göstermek adına yetersiz olacaktır. Bunun için mutlaka düzenli uyku, sağlıklı beslenme gibi önemli konularda da dikkatli olmak zorunludur. Vücudu sağlıklı olmayan bir kişinin cildinin sağlıklı olmasının mümkün olmadığını unutmamak gerekir. Bu nedenle cilt sağlığı için önce vücut sağlığına önem verilmesi bunlara ek olarakta düzenli cilt bakımları ile cilde özen gösterilmesi yeterli olacaktır.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI