işü

Cilt Kanseri Tedavisi

Küresel ısınmaya paralel olarak yaşanan güneş ışınlarındaki değişimler ve bilinçsiz solaryum uygulamalarının yayılması ne yazık ki cilt kanserine yakalanan kişilerin sayılarının her geçen gün artmasına neden olmaktadır. Özellikle de solaryum ne yazık ki gerçekleştirilen bilinçsiz uygulamalar nedeni ile cilt kanserinin yayılımında büyük rol üstlenmektedir. Yapılan bir inceleme sonucunda solaryumun yaygın olduğu ülkelerde cilt kanserine yakalanan kişi sayısının da yüksek olduğu görülmüş ve pek çok ülkede buna bağlı olarak ya solaryum yasaklanmış ya da solaryuma girme yaşı yükseltilmiştir. 

Cilt kanserinden korunmak için alınması gereken bazı basit önlemler bulunmaktadır.Cilt kanserinden korunma amaçlı olarak dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli nokta özellikle de güneşin en tepede bulunduğu sıcak yaz günlerinde kesinlikle güneş kremi sürmeden dışarı çıkmamaktır. Güneş kremi seçimi konusunda çok titiz davranılmalı, yüksek faktörlü güneş kremleri seçilmeli ve asla korumasından emin olunmayan bilinmedik markalar sadece uygun fiyatları nedeni ile tercih edilmemelidir. Güneş kremi sürülse dahi yazın en sıcak günlerinde mümkün olduğunca özellikle de 11:00 – 15:00 saatleri arasında dışarı çıkılmamalıdır. Güneşin bir numaralı cilt kanseri nedeni olduğu bilinerek buna karşı alınacak önlemlerde hassas davranılmalıdır. Yine yazın pek çok kişinin yaptığı aşırı güneşlenme aynı zamanda ne yazık ki cilt kanserine davetiye çıkaran en büyük hatalardan biridir. Bu yüzden aşırı güneşlenme sonucu oluşan cilt yanıklarının tatilinizi burnunuzdan getirmesini engellemek hem de cilt kanserine yakalanma riskinizi düşürmek adına uygun saat dilimleri arasında belirli periyotlar dahilinde güneşlenmeniz önemlidir.
Bir diğer önemli konu ise solaryumdur. Bronzlaşmak adına sağlığınızdan olmamak adına solaryuma girmeden önce mutlak suretle cilt analizi yaptırmanız, bu analiz sonucunda solaryum için uygun bulunursanız solaryuma girmeniz, solaryuma girmeden önce mutlaka koruyucu kremler sürmeniz, solaryumda daha hızlı bronzlaşmak adına çok uzun süre solaryumda kalmamanız ve solaryumdan çıktıktan sonra mutlaka nemlendirici kremler ile cildinizi korumanız önemlidir. Yine beni bulunan kişilerin mutlaka bu benleri yakından takip etmeleri, benlerde renk değişimi oluşması halinde mutlaka bir cilt doktoruna muayene olmaları önemlidir.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI