işü

Cilt Sıkılastırıcı Bitkisel Maske

Cilt gözeneklerinin gevşek olması, beraberinde siyah noktaları getirmektedir.Cilt gözeneklerinin geniş olması,genetik unsurlara bağlı olabilmekte.Buna ek olarak, yağlı ciltlerde, geniş gözeneklere daha sık rastlanmaktadır. Kullanılan bazı ilaçlar da, gözeneklerin genişlemesinde etkili olabilmektedir. UV ışınlarına fazla maruz kalan kişilerin cilt gözenekleri de genişlemektedir.


Yağ oranı yüksek ciltlerde, gözenek genişlemesine sık rastlandığından, öncelikle cildin yağ oranı dengelenmelidir. Yağ oranı dengelenerek başlanan bakım sürecinde, cildin nemlenmesi de son derece önemlidir. Bol su tüketimi, bu sebeple, bu bakımın önemli bir parçasıdır. Kullanılan bakım ürünleri özellikle su bazlı seçilmelidir
Bazı maskelerin uygulanması ile amaca daha hızlı ulaşmak da mümkündür. Bu maskelerin düzenli uygulanması ile, cilt gözenekleri normal genişliğe erişecek, ciltteki sarkmalar düzelecek ve daha genç bir görünüme kavuşulacaktır.

2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve göz kararı gül suyu bir kap içerisinde iyice karıştırılır. Yüzün geneline sürülerek yarım saat bekletilir. Ardından ılık su ile cilt temizlenir. Bu maske haftada 1 kez uygulanmalıdır. Oldukça pratik olan bir diğer uygulama için, 1 şişe maden suyu, 1 büyük limon ve 1 adet buz kalıbı yeterlidir. Maden suyu bir kaba dökülür ve içerisine 1 büyük limonun suyu sıkılarak katılır. 
Bu karışım, buz kalıbına dökülür ve donması için buzluğa yerleştirilir. Ardından, her sabah, hazırlanan buzdan 1 adet alınarak cilt üzerinde gezdirilir. Cilt, soğukta sıkılaştığından, bu işlem son derece yararlıdır. İçinde bulunan maddeler sayesinde, sıkılaşmanın kalıcı olması sağlanır. Cildi fazla hassas olan kişiler, maden suyuna, limon suyu yerine elma sirkesi katabilirler.

Cildi gençleştiren ve sıkılaştıran diğer bir maske için biraz uğraşmak gerekiyor. Ancak sonuçları mucize gibi olacağından, buna değecektir. Yarım kilo kadar kırmızı acı biber, öncelikle haşlanır. Daha sonra biberler, 5 adet limonun suyu kullanılarak öldürülür. Biber ve limon birleşimine, 1 şişe gliserin ile 1 şişe biberiye yağı katılır. Tüm malzemeler bir arada blender yardımıyla karıştırılır. 

Karışım, bir şişeye konularak, ışık almayacak ve serin bir yerde bekletilmelidir. Karanlık bir dolabın içinde 3 gün bekletilmesi şarttır. 3 günlük beklemenin ardından karışım kullanılmaya başlanabilir. Her gün düzenli biçimde yüze sürülmelidir ve 1 saat bekletilmesi şarttır. Beklemenin ardından, ılık su ile temizlenmelidir. Her gün aksatılmadan kullanımı halinde, kısa sürede cildin, sıkılaştığı, toparlandığı ve gençleştiği gözlemlenecektir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI