işü

Dogum Sonrası Depresyon

Bütün anneler gebelikleri boyunca sürekli olarak bebeklerini kucaklarına alacakları günü hayal etmektedir.Sürekli olarak bebeklerini kucaklarına aldıklarında çok mutlu olacaklarını düşünen anne adayları doğum ile beraber aslında bunun tam da hayal etmedikleri gibi olduğunu görürler. 

Özellikle de ilk kez anne olan kadınlarda doğum sonrası depresyon oranının çok yüksek olmasının nedeni budur. Uykusuz gecelere ve bebek bakmanın zorluğuna tam olarak hazırlanamayan yeni annelerin doğum sonrasında yaşadıkları sıkıntılı dönem doğum sonrası depresyon olarak isimlendirilmektedir.

Doğum sonrası depresyon geçirenler incelendiğinde bu vakaların bir çoğunun kolik bebek sahibi olduklarını göstermektedir. Kolik bebekler özellikle de geceleri ağlama krizleri yaşadıkları için gece uykusuz kalan annelerin depresyona girmeleri çok daha yüksek ihtimaldir. 

Peki doğum sonrası depresyon nasıl geçer? 
Doğum sonrası depresyonu atlatmanın tek yolu kesinlikle yardım almaktadır. Özellikle de bebeğiniz sizi gece çok sık uyandırıyorsa gündüz ya onun bakımı için güvendiğiniz birinden destek almalı ya da gece eşinizin de bebeğin bakımı için uyanmasını sağlamanız gerekir.

Doğum sonrası depresyonun nedenleri incelendiğinde genelde hep annenin bebeğin bakımının fiziksel ağırlığı altında ezilmesi ve bebeğin ihtiyaçlarına yetmediğini düşünmesinin yer aldığı gözlemlenmektedir. Ayrıca yine doğum sonrası değişen fiziksel görünüm nedeni ile anne adaylarının psikolojilerinin etkilendiği bilinmektedir. Bu noktada eşlere büyük görevler düşmekte olup sürekli olarak eşlerini hem davranışları ile hem de sözleri ile sürekli desteklemeleri gerekmektedir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI