işü

Emmeyen Bebek İcin Ne Yapılır

Yapılan her yeni araştırma anne sütünün önemini bir kere daha ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayabilmek adına Sağlık Bakanlığı düzenlediği özel kampanyalar ile anneleri bebeklerini emzirmeleri konusunda bilinçlendirmeye çalışmaktadır. 

Bebekler anne karnında parmaklarını emmeye başladıkları için emme refleksi ile dünyaya gelirler ve pek çok bebek annesinin memesine yaklaştığı anda memeyi kavrayarak emmeye başlamaktadır.

Ancak bazı bebeklerde emme refleksinin az olması ya da anne sütünün az gelmesi gibi nedenlere bağlı olarak memeyi reddetme davranışı görülebilmektedir. Peki emmeyen bebek için ne yapılır? Emmeyen bebek için yapılması gereken ilk şey sabırlı olmaktır. Anneler bebeklerinin aç kaldığını düşünerek acele bir şekilde hemen biberon ile beslemeye geçmek isterler. Ancak biberonu bir kere alan bebeğin bir daha annesinin memesini emmek istemeyeceği bilinmelidir. Bunun nedeni biberon ile süt akışının çok daha yoğun gelmesi ve bebek açısından emmenin çok daha kolay olmasıdır. Hazır mamaların yüksek fiyatları emmeyen bebek anneleri için artı bir giderdir.


Üstelik alınan en kaliteli hazır mama markası dahi anne sütünün yerini asla tutamaz. Bu nedenle ilk günlerde biraz daha sabırlı davranılması önemlidir. Ancak anne sütünün olmadığı doktor tarafından da teyit edilirse bu durumda hazır mamaya geçiş yapılmalıdır. Anne sütünün olduğu ancak bebeğin memeyi kabul etmediği durumlarda ise yapılacak en doğru davranış alınacak süt sağma pompaları ile annenin gün içerisinde sütünü sık sık sağarak bebeğe biberon ile vermesidir. Sağılan süt mutlaka buzdolabında saklanmalı ve biberon içerisinde benmari usülü sıcak su içerisinde ılıtılarak bebeğe verilmelidir. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI