işü

Erken Dogum Nedir, Erken Dogum Belirtileri Nelerdir

Sağlıklı olarak süren her gebeliğin 40. haftanın dolması ile beraber doğum ile son bulması beklenir.

Doğum bu tarihten önce olabileceği gibi bu tarihten sonra da gerçekleşebilir. 40. Haftadan sonra gerçekleşen doğumlar geç doğum olarak adlandırılırken 36. haftadan önce gerçekleşen doğumlarda erken doğum olarak adlandırılmaktadır.


Günümüzde sağlık teknolojisinde yaşanan inanılmaz gelişmeler sayesinde erken doğum sonrası bakım üniteleri yaygınlaştırılarak yaşam oranı yükseltilmiştir. Günümüzde tam donanımlı ekipmanlara sahip hastanelerde yapılan doğumlarda 6 aylık bebeklerin bile yaşatılması sağlanmaktadır. Ancak bebeğin en sağlıklı olarak gelişecek yerin anne karnıolması nedeni ile mümkün olduğunca doğumun geciktirilmesi önemlidir. Erken doğum nedenleri anne kaynaklı ya da bebek kaynaklı olarak ortaya çıkabilir.

Temel nokta anne ya da bebeğin genel sağlık durumunun tehlike altında olmasıdır. Böyle bir durumda her zaman öncelik anneye aittir ve annenin can sağlığı korunmalıdır. Annenin hayatının riskte olduğu her gebelik hemen doğum ile sonlandırılmalıdır. Bazen de hiç bir risk ortada yokken kasılmalar başlayarak doğum gerçekleşebilir. Erken doğum belirtileri arasında yer alan kasılmaların ortaya çıkması halinde hiç vakit kaybedilmeden hemen doktora başvuruda bulunulması gerekir. Verilecek ilaçlar ile kasılmanın önlenmesi mümkündür. Bu nedenle özellikle de birbirini takip eden düzenli kasılmalarda gebeliğin içinde bulunduğu ay dikkate alınmadan hemen doktora başvuruda bulunulması önemlidir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI