işü

Gebelikte Beslenme Neden Önemlidir

Gebelikte beslenme hem anne adayı hem bebek için büyük önem taşımaktadır. Peki gebelikte beslenme neden önemlidir? Gebelik boyunca anne adayının içerisinde büyüyen bebek ilk aylarda daha çok anne adayının vücudunda biriken depolardan yararlanır. Bunun için planlı gebelik çok büyük bir öneme sahiptir ve anne adaylarının gebe kalmadan önce sağlıklı beslenerek bu depolarını geliştirmeleri gereklidir.

Özellikle de kemiklerden çekilen kalsiyumun bir daha yerine gelmemesi anne adayları için en büyük tehlikedir ve kalsiyum yönünden zengin besinlerle günlük beslenme listelerini zenginleştirmelerini gerektirir. Gebelikte beslenme anne adaylarının kendilerini korumaları kadar bebeklerinin gelişmelerini desteklemek adına da önemlidir. Sağlıklı ve doğal besinler ile beslenen anne adaylarının bebekleri de sağlıklı bebekler olarak dünyaya gelecektir.


Yapılan araştırmalar gebelik dönemi boyunca düzenli olarak beslenemeyen anne adaylarının bebeklerinin düşük kilo ile dünyaya geldiğini ortaya koymaktadır. Yine aynı şekilde bu dönemde omega 3 yönünden zengin sağlıklı besinler ile beslenen anne adaylarının bebeklerinin zeka gelişimlerinin daha yüksek olduğu belirlenmiş durumdadır. Hem gebelik boyunca hem de gebeliğin ardından emzirme dönemi boyunca bu nedenle anne adayları düzenli beslenmeli, sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme menüsü oluşturmalı ve yedikleri her yiyeceğin bebeklerini de etkileyeceği unutmamalıdır. Ara öğünler koyarak bu öğünlerde meyve ya da yoğurt gibi hafif yiyecekler tüketmek hem kilo almanızı engelleyecek hem de bebeğinizin vitamin ve mineral almasını destekleyecek son derece basit bir önlemdir. 
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI