işü

Göz Çevresi İçin Cilt Bakımı

Bir insanın yüzünden en çok dikkat çeken yer gözleridir. Bu nedenle her zaman ön planda olan göz hem dış güzelliği hem de sağlığı için dikkat edilmesi gereken bir bölgedir. Hassas bir yapıya sahip olması nedeni ile herkesin uygulayabileceği standart bakımlar her insanda aynı sonucu vermeyebilir. Göz hassasiyeti farklı olan insanların buna dikkat ederek göz çevresi için cilt bakımı yapması gerekir. 

Yorgunluk, stres, yetersiz uyku gözlerin yorulmasına ve daha çabuk yıpranmasına neden olur. Bu yıpranmanın görülen en büyük belirtileri ise göz çevresinde oluşan mor halkalardır. Bu nedenle göz çevresi için cilt bakımı yapılmak istendiğinde öncelikle yaşam şeklimizin ne kadar düzenli olduğunu bilmemiz gerekir.


Yediğimiz yiyecekler, aldığımız güneş ışığı, gözümüzün en çok yorulduğu saatler bilindiğinde hem göz sağlığımızı koruyabilecek hem de göz çevresi için cilt bakımı yapabilecek önlemler almamız kolaylaşır. Buna rağmen insan doğası gereği yaşlandıkça göz çevresinde halkaların ya da morlukların oluşması doğaldır. Buna ek olarak da göz çevresinde kırışıklıklar görülebilmektedir. Cildinizi canlı tuttuğunuzda bu etkileri yavaşlatabilir göz sağlığınızı da koruyabilirsiniz. 

Göz çevresi için cilt bakımı yapmanın ilk kuralı temiz bir cilde sahip olmaktır. Makyaj yapan pek çok kadın göz makyajını doğru şekilde temizlemediği için hem göz sağlığını hem de cilt sağlığını kaybeder. Bu nedenle bu gibi durumların yaşanmaması için temizliğe dikkat edilmesi gerekir. Doğru şekilde ve uygun malzemelerle temizlemek önemlidir.

Göz çevresinde oluşan kırışıkları gidermek için kasların çalışması gerekir. Bunun için göz çevresine küçük hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Gözaltı morluklarından kurtulmanın ilk şartı düzenli uykudur. Her insanın günlük altı ile sekiz saat arasında ve gece saatinde uykuda olması gözlerin dinlenmesi ve morlukların engellenmesi için gereklidir. Ancak bundan fazla ya da az uyumak da şişliklere neden olur. 

Hem cildinizi canlandırmak hem de göz çevresinde oluşan şişliklerden kurtulmak için evinizde hazırlayabileceğiniz karışımlar yararlı olacaktır. Zambak, siyah çay, ıhlamur, papatya çayları ile gözünüze kompres yapabilirsiniz veya gözlerinizin üzerine patates ya da salatalık dilimleri koyarak dinlendirebilirsiniz. 

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI