işü

Hamilelik Diyeti

Gebelik dönemi anne adaylarının hem aldıkları kilolar nedeni ile fiziki olarak hem de hormon seviyelerinde yaşanan yoğun dalgalanmalara bağlı olarak duygusal değişimlere uğradıkları son derece hassas bir durumdur. Bu dönemde sağlıklı beslenme annelerin kendi sağlıklarını korumalarının yanı sıra bebeklerinin de sağlıkları açısından çok önemlidir. Hamilelik diyeti anne adaylarının bu önemli dönemde hem kendi bedenlerinin hem de bebeklerinin ihtiyaçlarını tam olarak karşılarken aynı zamanda fazla kilo almalarını önlemeye yöneliktir. Hamilelikte yapılan en önemli hata anne adaylarının çift canlı olarak görülmesi ve bu nedenle porsiyonlarının da hamile kaldıktan sonra iki katına çıkarılmasıdır. Ancak anne adaylarının çok yemek yemeleri değil sağlıklı ve dengeli beslenmeleri gerekmektedir.
Hamilelik diyetleri anne adaylarının hamile kaldıkları kiloya bağlı olarak belirlenirken zaten gebelik süresince annelerin kiloları sürekli olarak takip altındadır. Anne adayının gebelik boyunca az kilo alması bebeğin düşük kilolu olarak doğması riskini ortaya çıkarırken yine anne adayının gebelik döneminde fazla kilo alması da zor doğum, gebelik şekeri ve gebelik tansiyonu gibi rahatsızlıklara neden olabilebilmektedir. Sabah anne adaylarının kahvaltıda süt ve süt ürünlerinden zengin bir şeklide beslenmeleri, ara öğün tüketmeleri, öğle yemeğinde sebze yemeği ve bol yeşil salata tüketmeleri, yine bir porsiyon meyve ya da bir kase yoğurt gibi ara öğün tüketmeleri, akşam yemeğinde ise beyaz ya da kırmızı et yemeleri yeterli olacaktır. Küçük ve sık ögün yiyen anne adayları hem mide bulantısı gibi sıkıntıları çok daha az yaşayacak hem de daha az kilo alacaklardır. Normal bir gebelik sürecinde yine normal kilolalarda hamile kalan anne adaylarının ortalma olarak 9-12 kilo almaları normal olarak kabul edilmektedir.

Bir başka hamilelik diyeti ise kadınlarnı daha kolay hamile kalmalarını sağlayan bir diyet yöntemidir. Yine gebe kalmaya hazırlanan kadınların uyguladıkları özel diyetlere bağlı olarak bebeğin cinsiyetinin belirlenebildiğine de inanılmaktadır. Protein yönünden zengin olarak beslenen kadınların erkek bebeğe hamile kalma oranlarının arttığı düşünülürken yine protein tüketmeyen kadınların da kız bebeğe hamile kalacağına inanılmaktadır. Ancak yapılan araştırmalar bunun bilimsel bir dayanağı olmadığını ortaya koymaktadır.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI