işü

Hızlı Kilo Vermenin Zararları

Kilo vermeye karar veren kişiler, genellikle bunun en hızlı yolunu araştırırlar. Gerçekten hızlı kilo verdiren diyetler mevcuttur. Ancak, kısa sürede kilo vermeye odaklanarak hazırlanmış olan bu diyetler, kişinin beslenmesini dengesizleştirir.

Hızlı kilo vermek adına, kişi sağlığından olabilir. Son günlerde en çok konuşulan diyetlerden biri Dukan Diyeti’dir. Bu diyet, tek yönlü beslenmeye dayalı bir program sunar. Gerçekten de kısa sürede ciddi kilolar verilebilir. Ancak diyetin ardından, normal bir beslenme tarzına dönüleceğinden verilen kilolar aynı hızla geri alınacaktır. 

Diyet süresince, çeşitli besin eksikliklerinin sebep olduğu hastalıklara rastlamak mümkündür.
Hızlı kilo vermek amacıyla, bu diyetleri yapan kişilerin kan şekeri olması gerekenin altında seyreder. Bu da psikolojiyi doğrudan etkilemektedir. Kişi, sinirli ve tahammülsüz bir ruh hali içerisinde yaşamaya başlar. 
Bedenin sıvı elektrolit dengesi bozulur. Osteoporoz riski yüksek oranda artar. Bu tarz diyetleri uygulayan kişilerin kanındaki ürik asit miktarı artar. Bu durum, kişinin böbrek taşı dökmesine sebep olabilir. Bilindiği gibi böbrek taşı dökmek, son derece acı verici bir durumdur. Bu dengesiz beslenme diyetleri, kişilerin gut hastalığına yakalanma riskini de arttırmaktadır. 

Kolesterolün yükselmesi, kalp ve damar hastalıklarına, damarların tıkanmasına sebep olabilir. Kalpte ritim bozukluğuna da sık rastlanır. Bu diyetleri uygulayan kişiler, diyet devam ettiği sürece yorgun ve bitkin olurlar. Konsantre olmakta güçlük ve baş ağrısı çekerler. Bağırsaklar da ciddi anlamda etkilenir. Kişi kabızlık veya ishal durumları yaşayabilir. 
Kadınlarda adet düzensizlikleri görülebilir. Yetersiz beslenme, aşırı üşümeye sebep olur. Ayrıca saçlar dökülmeye başlar ve sağlıksız bir görünüm alırlar. Bu diyetler, hızlı kilo verdirirken, kişilerin sağlıklarını da ellerinden alırlar. Bedensel rahatsızlıkların yanında psikolojik olarak da ciddi zararlar verirler. 

Kişilerin hissettiği halsizlik ve asabiyet, sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkiler. Kilo vermeye karar vermiş olan kişiler için, en doğru tercih, bir diyetisyen gözetiminde yapılacak sağlıklı diyetlerdir. Diyete egzersiz programı da eklendiğinde, sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir. Bununla beraber, kilo verdikten sonra, verilen kiloların geri alınmaması için, sağlıklı beslenmeye devam edilmelidir. Egzersizler de kişilerin hayatlarını sağlıklı sürdürmelerini sağlamaktadır. Bu sebeple, sadece diyet döneminde değil, her zaman düzenli egzersiz yapılmalıdır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI