işü

Kilo Aldıran Diyet Hataları

Kilo almanın birçok sebebi vardır. Bunların başında hareketsiz yaşam tarzı gelmektedir.
Hemen her yere araba ile gitmek, yürüyüş yapmamak, ev işlerinin artık daha kolay yapılabilmesi ve teknolojik gelişmeler, hayatı hareketsizleştirmiştir. Yaşın ilerlemesi de kilo alma sebepleri arasındadır. Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlar ve kilo alımı başlar. Psikolojik durumun değişikliğe uğraması da kişinin kilo almasına sebep olabilir. Hamilelik döneminde alınan kiloların, doğum sonrasında verilememesi de birçok kişinin problemi olmaktadır.

Hızlı kilo verdirdiği bilinen diyetler, diyet sona erdirildikten sonra, aynı hızla kiloların geri alınmasına sebep olmaktadır. Tek yönlü beslenme tarzını benimseten diyetler de zayıflatırken, sağlığa ciddi zararlar vermektedir. Doğru bir diyet için, yenilen gıdaların miktarları iyi ayarlanmalıdır. Yenilen her şey, az miktarda yenilmelidir ve her lokma uzun süre çiğnenmelidir. Sağlıksız gıdaların tüketilmesi büyük bir hatadır. Sofradan, hızlı yemek yiyerek kalkmak da diyette olunsa bile kilo aldırmaktadır.

Az sayıda öğünlere bölerek yemek de yapılan hatalardan biridir. Sağlıklı kilo vermek için, 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde yemek yenilmelidir. Böylece sık yemek yenilmesi ile metabolizma hızlanacaktır. Diyet süresince de, normal zamanda da yararsız atıştırmalık gıdalardan uzak durulmalıdır.  Yapılan bir diğer hata ise, aç kalarak zayıflanacağına inanılmasıdır. Aç kalarak zayıflamak mümkün değildir. Gün boyu aç kalıp, geç saatte yenilen ağır akşam yemekleri, istenmeyen kilolarda artış sağlar. 

Gece, uykudan uyanınca atıştırmalıklar yemek de büyük bir hatadır. Psikolojik durum değiştiğinde, rahatlama amaçlı yenilen yemek miktarını arttırmak da yapılan hatalardandır. Kişi, kilo vermek istiyorsa, yaktığından fazla kalori almamalıdır. İdeal kiloya kısa sürede ulaşmak için, tatlılardan uzak durulmalıdır. Ayrıca gün içerisinde, su ihtiyacının meyveli ve gazlı içecekler ile giderilmesi istenmeyen bir durumdur.

Bu içeceklerin şeker miktarı yüksek olmakla birlikte, asla suyun yerini tutamazlar. Suyun yararlarını sadece sudan almak mümkündür. Mutlaka yeterli miktarda su tüketilmelidir. Sadece diyet yaparak kilo vermeyi beklemek yerine, diyete bir egzersiz programı eklemek yararlı olacaktır. Yapılan egzersizler, kilo vermeyi hızlandırırken, yağlardan kurtulan bedenin şekle girmesine de yardımcı olacaktır.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI