işü

Meme Kanseri Belirtileri

Meme kanseri diğer tüm kanser türleri arasında en erken belirti veren kanser türlerinin başında yer almaktadır. Düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapan her kadın henüz ilk evrede meme kanseri belirtisini yakalayabilir. Peki meme kanseri belirtileri nelerdir?

Meme kanseri belirtileri arasında ilk sırada memede ele gelen kitle yer alır. Memede kitle oluşumu farklı pek çok nedene bağlı olarak meydana gelebileceği gibi akla ilk gelen neden her zaman için meme kanseri olmalı ve meme kanseri taramaları yapılarak bu risk ortadan kaldırılmalıdır. Kadınların büyük çoğunluğunda iyi huylu kitle bulunmakla beraber bu kitlelerin düzenli olarak takip edilmesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü memede bulunan her kitle kanser oluşumunu tetikleyebilecek büyük bir risk olarak kabul edilmektedir.

Meme kanseri belirtileri arasında buna ek olarak meme başında meydana gelen şekil bozuklukları, memede deformasyon, memede kızarıklık, meme başından akıntı gelmesi yer almaktadır. Bu belirtilerin tümü kendi kendine meme muayenesi yapan her kadının fark edebileceği basit belirtilerdir. Meme muayenesi için ayna karşısında önce görsel olarak kontrol yapılmalı, meme başında şekil bozukluğu, memede deformasyon ve memede kızarıklık olup olmadığı incelenmeli. Daha sonra ise koltuk altından başlayarak göğüs ucuna kadar hafif dokunuşlarla memede ele gelen kitle oluşumu aranmalıdır.Risk oluşturan bir faktörün belirlenmesi halinde hiç vakit kaybetmeden bir doktora başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI