işü

Metebolizma Nasıl Hızlandırılır

Metabolizma, kişiyi hayatta tutan, hayatın tamamında faaliyet gösteren tüm kimyasal reaksiyonlara verilen isimdir. Metabolizma vücudu aşırı yağlanmaya karşı korudugu gibi bu fonksiyonun yavaş çalıştığı bireyler yağlanma ve kilo problemleri ile mücadele ederler. Metabolizması yavaş çalışan kişiler kilo verseler bile bu kalıcı olmaz. Peki, hayatımızda bu denli öneme sahip olan metabolizma nasıl hızlandırılır sorusunun cevabına bakalım:

Metabolizma, aniden hızlandırılacak bir olgu değildir. Bu bakımdan sabırlı olunmalıdır. Öncelikle uyku zamanlarına dikkat etmek gereklidir. Gece uykusu da oldukça önemlidir. Çok geç saatlerde uyuyup çok geç saatlerde uyanan kişilerin metabolizmasını hızlandırması pek mümkün değildir. Çünkü vücut kendini uyku sırasında onarmaktadır ve gece uykusu kilit noktadır. Sonrasında her gün mutlaka yarım saat civarında tempolu yürüyüş yapmak gereklidir. Günlük hafif de olsa egzersizlere de dikkat edilmelidir. Yürüyüş metabolizma hızlandırmada oldukça etkilidir. Günde en az 2,5 litre su içmeye özen gösterilmelidir çünkü su dolaşım sistemi üzerinde son derece olumlu bir etkiye sahiptir.

En önemli konulardan biri de yemek alışkanlıklarını düzenlemektir. Az ve sık yenilen yemek metabolizmanın canlı kalmasını sağlamaktadır. Yemeklerle birlikte az da olsa yoğurt tüketmeye özen gösterilmelidir. Taze sebze tüketimi mutlaka arttırılmalıdır ayrıca meyve yemeye de ağırlık verilmelidir. Çay ve kahve tüketimi de aşırıya kaçmamak kaydıyla metabolizmayı canlı tutmaktadır. Günde 2 fincan yeşil çayın da metabolizma üzerine önemli etkileri vardır. Aşırı yemekten mutlaka kaçınmak gereklidir. Tam buğday ekmeği beyaz ekmek yerine tercih edilmelidir. Alkol kullanımı var ise mutlaka ya bırakılmalı ya da azaltılmalıdır. Kalsiyum oranı yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle de akşam yemeklerini daha hafif tutmaya özen gösterilmelidir. Yemeklerde aşırıya kaçmadan baharat kullanmak da metabolizma üzerinde olumlu etki yapar.

Hayatımızdaki en kilit sorulardan biri olan metabolizma nasıl hızlandırılır sorusunun ana hatlarıyla cevapları bu şekildedir. Aşırı yemekten uzak duran, uyku düzenini sağlayan yani gece uykusu alan, bol su tüketen, mutlaka tempolu yürüyüş yapan ve egzersizlerini ihmal etmeyen, kafeini kontrollü tüketen kişiler vücudun metabolizmasını hızlı çalıştırırlar ve daha sağlıklı bir hayatın kapısını açmış olurlar.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI