işü

Nasıl Kilo Alınır

Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri de kilo sorunlarıdır. Ne yazık ki yapılan araştırmalarsonucunda ülkemizde yaşayan insanların bir çoğunun obezite olarak isimlendirilen aşırı şişmanlığın pençesinde olduğu görülürken azınlıkta kalan insanların yine büyük bir kısmının aşırı zayıf olduğu görülmektedir. Yani sağlıklı kilo olarak kabul edilen normal kilolu insanların sayısı her geçen gün azalmaktadır. Özellikle de yetişen yeni nesilde kilo sorunu bariz bir şekilde göze çarparken obez çocuk sayısının da arttığı Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ortak proje sonucunda okullarda yaptırılan anketler sonucunda ortaya çıkarılmıştır. 

Unutulması gereken en önemli konu düşük kilolu olmanın da aşırı kilolu olmak gibi sağlık sorunu olduğudur.Yani aşırı zayıf olmak ta bir hastalık olarak kabul edilmekte ve beraberinde sağlık için bazı riskleri oluşturmaktadır. Peki nasıl kilo alınır, sağlıklı kilo almak istiyorum diyenler ne yapmalıdır? Kilo almak için uygulanacak pek çok farklı yöntem bulunmakla beraber önemli olan sağlıklı kilo alabilmektir. Sağlıklı kilo alma için uymanız gereken ilk kural ise diyetisyen eşliğinde kilo almaktır. Diyetisyeniniz tarafından oluşturulacak sağlıklı kilo alma listesi sizin hem ihtiyacınız olan kiloya ulaşmanızı sağlayacak hem de aldığınız yeni kiloların sağlığınızı olumsuz etkilemesini engelleyecektir. Sağlıklı kilo almanın kolay yolları araştırılacağına bunun uzun ve zor bir yol olduğunun bilincinde olarak yola çıkılmalı ve kararlı adımlarla sabırla bu yolda ilerlemedir. Ancak sağlıklı kilo aldıran yiyecekler bakımından zengin bir menü oluşturmanın hiçbir sakıncası yoktur.

Örneğin muz hem son derece faydalı bir meyvedir hem de kalorisi son derece yüksektir. Ancak muz tüketirken aşırıya kaçılması halinde kabızlık ve karın ağrısının oluşması da kaçınılmazdır. Yani kilo aldıran yiyecekler tüketilirken tek düze beslenilmemeli ve her yiyecek belirli miktarda ve belirli aralıklarda tüketilmelidir. Yine hızlı kilo aldırdığı için bol bol çikolata, kremalı pastalar ya da patates kızartması da tüketmek son derece sağlıksız olup bu yöntemle alınan kilolar sağlıksız olan kilolar olarak görülmektedir. Bu nedenle hızlı kilo almak yerine sağlıklı kilo almak çok daha önemlidir.
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI