işü

Pilates İle Zayıflama Yöntemleri

Son yılların en popüler sporlarından biri de pilatestir. Bu spor, kişinin bedenini zorlamadan ve kişiyi yormadan yarar sağlar. Omurgadaki duruş bozukluklarını pilates yardımı ile düzeltmek mümkündür.
Kas sistemine çok sayıda yararı vardır. Psikolojik faydaları da kısa sürede gözlemlenebilir. Pilates, endorfin salgılanmasını sağlamaktadır. Bu sayede kişiler keyifli hissederler. Aşırı stres altında çalışan kişiler de bu spora yönelebilirler. Pilatesin stresi azalttığı ispatlanmıştır.

Pilates, kilo vermek için yapılan bir spor değildir. Ancak, bu sporu yapanların geneli, kilo vermeden bedenlerinin sıkılaştığını gözlemlemektedirler. Pilates, kişinin duruşunu düzeltir, omurgasına katkı sağlar, stresi azaltır, kas sistemini geliştirir, bedenin esnekliğini arttırır ve incelme sağlar. Kilo vermek isteniyorsa, öncelikle sağlıklı bir diyet programına başlanmalıdır.

Bununla beraber, kalori yakımını hızlandıran bir spora başlanmalıdır. Spor salonuna yazılarak veya evde aerobik tarzı egzersizler yapılarak kilo verilebilir. Diyete ve egzersize ek olarak pilates yapılması da çok yararlı olacaktır. Diyet ve egzersiz ile kilo verilirken, pilates ile de bedenin sarkması önlenerek, sıkılaşma sağlanabilir. Pilates için çeşitli malzemeler gerekmektedir. Üzerinde rahat çalışabilinecek bir mat, büyük ve küçük pilates topları, küçük ağırlıklar ve pilates lastiği alınmalıdır. Bu sporun grup halinde yapılabileceği, pilates sınıfları, bazı spor tesislerinde mevcuttur. Buna alternatif olarak, pilates öğretmeni ile bireysel olarak çalışmak da mümkündür. Bütçesi ya da vakti uygun olmayanlar ise, gerekli malzemeleri edinerek, pilates dvd setleri ile evde çalışabilirler.

Pilatese başlanır başlanmaz, ilk günlerden bedende değişiklikler fark edilmektedir. Sıkılaşma ve güçlenme kısa sürede başlar. Kişi kendini daha güçlü, daha esnek ve de daha estetik hisseder. Diğer sporlara göre daha hafif ve sakatlanma riski az olan bir spordur. Pilates sporu yapılırken, doğru nefes alıp vermeyi öğrenmek ilk basamaktır. Çünkü pilates egzersizlerinden maksimum yararı almak için, doğru nefes çok önemlidir. Eklem rahatsızlıkları ve bel fıtığı durumları varsa, pilates uzmanına danışılarak bu sporu yapmak mümkündür. Pilates sakatlıkları olan kişiler tarafından da tercih edilmektedir. Önemli olan, hareketleri doğru öğrenmek ve az da olsa zorlayacak olanlardan kaçınmaktır. Yapılacak en ufak yanlış hareket, özellikle bel fıtığı söz konusu olduğunda büyük sıkıntı yaratabilmektedir. Bu sebeple, uzman yardımı ile doğru hareketler seçilerek pilatese başlanabilir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI