işü

Sarımsak Çayı Faydaları

Son aylarda zayıflamak isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri mucize ürünler arasında yer alan sarımsak çayı hazır olarak satın alınabileceği gibi aynı zamanda evde de hazırlanabilecek bir çaydır. Ülkemizin en ünlü diyetisyenlerinden  biri olan Ender Saraç tarafından sunduğu sağlık programında tavsiye edilmesi ile dikkatleri üzerine çeken sarımsak çayı mucize zayıflatma etkisinin yanı sıra aynı zamanda sağlık açısından da pek çok faydaya sahiptir.Sarımsak çayının hazır olarak alınmasının en büyük faydası ise poşet çayların kullanıcalara sağlamış olduğu pratik kullanım imkanıdır.

Sarımsak çayı kullananlar tarafından yapılan yorumlar incelendiğinde kullanan pek çok kişinin genelde bu çaydan memnun olduğu ve olumlu yorumların geldiği görülmektedir.Sarımsak çayı faydaları arasında yer alan metabolizmayı hızlandırıcı etkisi diyet yapan kişilerin normalde verebilecekleri kilonun çok daha üstünde bir kilo vermesini sağlarken basit bir diyet ve düzenli spor ile desteklenen sarımsak çayı kullanıcılarının kalıcı kilo verdikleri görülmektedir. Hollywood yıldızlarının kullandığı ve antioksidan özellikleri nedeni ile kilo vermenin yanı sıra gençleştirici bir etkiye de sahip olan sarımsak çayının bir başka özelliği de evde de hazırlanabilmesidir. Orijinal sarımsak çayı satın alacak kadar birikimi bulunmayan kişilerin bu çayı evde hazırlamaları için evde sarımsak çayı tarifi hazırlamaları yeterlidir.

Evde sarımsak çayı hazırlamak için 3 bardak hazır su (çeşme suyu klorlu olduğu için kullanımı tavsiye edilmemektedir), 3 diş taze soyulmuş orta büyüklükte sarımsak, yarım çay bardağı yine taze sıkılmış limon suyu ve yarım çay bardağı gerçek bal gerekmektedir. Sarımsak çayı için gerekli malzemeleri temin ettikten sonra orta boy bir tencerenin içine ilk önce saf suyu koyun ve suyun içine taze soyduğunuz sarımsakları hafif ezerek katın. Sarımsakları ezmekte ki amaç sarımsağın özünün suya karışmasını kolaylaştırmaktır. Tencereyi ocağa koyun ve sarımsaklar ile beraber suyun kaynamasını bekleyin. Suyu bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve içerisine kalan diğer malzemeleri katarak soğumaya bırakın. Günde 3 kere tercihen yemeklerden önce bu çaydan yarım bardak içmeniz yeterli olacaktır. Çayın ılık olarak içilmesi tavsiye edilmektedir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI