işü

Sivilce Yapan Yiyecekler

Sivilce, tedavisi en uzun soluklu olan cilt hastalıklarından biridir. Bu sebeple, doktor kontrolünde çeşitli ilaç ve kremlerle sürdürülen tedaviler, sonuna kadar götürülmelidir. Tedavi süresince, kişiler, ciltlerini korumalıdır. Yağlı kozmetik maddeler kullanılmamalıdır.

Eğer mümkünse hiçbir makyaj malzemesinin kullanılmaması iyi olacaktır. Kozmetik ürünler, cildin gözeneklerini tıkayarak, cilt sağlığını olumsuz yönde etkilemektedirler. Özellikle sivilce tedavisi gören kişiler için, bu durum son derece zararlıdır. Bunların dışında, sivilce yapan yiyeceklerden de kaçınmakta yarar vardır. 

Yeni sivilcilerin oluşmasına sebep olacak gıdalar, tedaviyi de olumsuz yönde etkileyerek, tedavi süresini uzatacaktır.Sivilceyi önlemek için tüm abur cuburlardan uzak durmak şarttır. Şekerli gıdalar da uzak durulması gerekenlerin başında gelmektedirler. Şeker bağışıklık sistemini güçsüzleştirebilmektedir. Buna bağlı olarak sivilcelenme görülebilir. Kan şekeri değerleri de değişeceğinden, cilt gözenekleri olumsuz yönde etkilenecektir. Süt ürünlerinin de sivilce konusunda olumsuz etkileri bulunmaktadır. 
Tam olarak sebepleri tespit edilememiş olsa da, süt ürünleri sivilce oluşumunu tetiklemektedir. İlla süt ve süt ürünü tüketilecekse, organik olan ürünlere yönelmek doğru olacaktır. Ancak bu da zararın önüne tam olarak geçemeyecektir. 
İşlenmiş gıdalar adı altında toplanabilecek olan tüm yiyecekler, sivilce oluşumuna direkt etki yapmasalar da, cildin sağlıksız olmasına sebep olacaklardır. Kırmızıbiber ve domates yemeklerde fazla tercih edilmemelidir. Acılı gıdalardan da uzak durmak faydalı olacaktır.  Bu gibi gıdalar ve baharatlar, sivilce oluşturmasa da, ciltteki kan dolaşımını hızlandırırlar. Kan dolaşımının hızlanması ile sivilcelerin rengi daha belirgin hale gelecektir.



Unutulmamalıdır ki, yalnızca beslenme programına dikkat etmek, sivilceleri tedavi etmeyecektir. Ancak, kapsamlı bir şekilde yürütülen doğru tedavi ile sivilcelerden tamamen kurtulmak mümkündür. Bu sorunu yaşayanlar, ciltlerini daima temiz tutmalıdırlar. Günde en az 2 defa yüzün yıkanması gereklidir. En azından tedavi süresince makyajdan uzak durmak yararlı olacaktır. Doktor tarafından yazılmış olan ilaç ve kremler düzenli olarak kullanılmalıdır. 
Uyku düzeni de son derece önemlidir. Geceleri uykunun iyi alınması, cildin de dinlenmesini sağlamaktadır. Bunlara ek olarak beslenmeye de dikkat edilir ve sivilce yapan yiyeceklerden uzak durulursa, sivilce tedavisi umulandan kısa bir sürede başarı ile tamamlanabilir.

Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI