işü

Sivilcelerden Kurtulma Yolları

Sivilceler ergenlik dönemindeki gençler başta olmak üzere pek çok kişinin sorunudur. Özellikle de yağlı cilt tipine sahip kişilerde gerekli önlemler alınmazsa sivilcelerin her zaman mücadele edilmesi gereken önemli bir sorun haline gelmesi kaçınılmaz bir sonuçtur. Sivilcelerden kurtulmak için hem cilt bakımı hem de beslenme düzeni büyük bir önem taşımaktadır. Akneye müsait cilt yapısına sahip kişilerde tek başına cilt bakımı asla yeterli değildir ve beslenme ile sivilceler ile içten mücadele de gereklidir. 

Örneğin sürekli olarak cips ve kuruyemiş yiyen bir kişi ne kadar cilt bakımı yaparsa yapsın sivilcelerden kurtulması mümkün değildir. Bu nedenle dengeli beslenme ve cilt bakımı eş zamanlı olarak yapılmalı, cilt bakımı kadar cilt temizliğine de dikkat edilmelidir.Sivilcelerden kurtulmanın yolları arasında ilk sırayı cilt maskeleri almaktadır. Sivilce maskeleri olarak ta bilinen bu maskelerin bir bölümü cilt temizliğini sağlarken bir bölümü de ciltte sivilce oluşumunu engellemek içindir. Sivilcelerden kurtulmak adına maske uygulamasından önce gözeneklerin açılmasını sağlamak gerekmektedir. Bunun için günlük beslenmede sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Yeteri kadar su içmeyen kişilerde gözenekler tıkanmaya başlarken aynı zamanda sivilce oluşumu da kaçınılmaz bir hale gelmektedir. Buna ek olarak gözenekleri açan maskelerin ve kremlerin uygulanması da yarar sağlayacaktır. Yine gözenekleri temizleme amacı ile satılan bantlarda bu konuda çok başarılı bulunmaktadır. Özellikle de siyah nokta bantları bu alanda en başarılı bulunan ürünler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Sivilcelerden kurtulmanızı sağlayacak en etkili maske hiç kuşkusuz evde kendinizin kolaylıkla hazırlayabileceği ev yapımı sivilce maskesi olarak görülmektedir. Kuru maya maskesi olarak ta bilinen bu maske için sahip olmanız gereken 3 malzeme bulunmaktadır. Bunlar kuru maya, oksijenli su ve aspirindir. Maskeyi hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kıvamıdır. Krem kıvamında olması hem sürmeyi kolaylaştıracak hem de sürdükten sonra akmasını önleyecektir. Maskeyi hazırlamak için bir tatlı kaşığı oksijenli suyun içerisine bir çay kaşığı kuru mayanın içerisine bir tane aspirinin iyice kırılarak karıştırılması yeterlidir. Bu maske en fazla haftada bir kere yapılmalıdır ve maske ılık su ile durulanmalıdır.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI