işü

Sıkı Bir Cilt İçin Yogurtlu Vücut Maskesi

Sıkı bir cilt her kadının ortak arzusudur. Günümüzde ortaya çıkan yeni yaşam tarzı, fast food tarzı beslenme alışkanlıklarının her geçen gün biraz daha yaygınlaşması ile beraber ne yazık ki cilt sağlığı da olumsuz bir şekilde etkilenmektedir. Sıkı bir cilt için maske yapılmasının çok büyük faydaları bulunmaktadır. Özellikle de yoğurt maskesi cilt sıkılaştırmasında olan etkileri nedeni ile çok sık tercih edilmektedir. 

Peki yoğurt maskesi nasıl yapılır?
Cilt için yoğurt maskesi hazırlamak için kullanılan malzemeler evinizde yer aldığı için herkes bu maskeyi hazırlayabilir. Cilt sıkılaştırma maskeleri arasında en etkili olanlardan biri olan yoğurt maskesi için gerekli malzemeler şunlardır;

3 Yemek Kasıgı Yogurt 
9 Damla limon suyu 
1 çay kasıgı sızma zeytinyagı 
3 çay kaşıgı karbon

Cilt sıkılaştıran maske hazırlamak için bu malzemelerin tümünü karıştırmanız yeterli olacaktır. Elde ettiğiniz karışımı bir fırça yardımı ile sıkılaştırmak istediğiniz bölgeye uyguladıktan sonra kurumasını bekleyin ve ılık su ile durulayın. Bu maskesi hafta da iki kere düzenli olarak uygulamanız halinde cildinizin çok daha sıkılaştığını göreceksiniz. Özellikle de doğum sonrası karın sarkması şikayetleri olan kadınların uygulamasının tavsiye edildiği bu maske aynı zamanda cilt lekelerinin giderilmesinde de çok etkili bulunmaktadır.

Kilo verdikten sonra görülen cilt gevşemelerinde cildinizi sıkılaştıracak bu uygulama için dikkat edilmesi gereken en önemli konu kesinlikle düzenli olarak yapılmasıdır. Maskenin haftada iki kere yapılması ve ara verilmeden en azından 4 hafta uygulanması gözle görülür etkilerinin fark edilmesini sağlaması açısından tavsiye edilmektedir.Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu ise daha sıkı bir cilt için tek başına hiçbir maskenin etkili olmayacağıdır. Cilt sıkılaştırıcı tüm maskeler sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ile desteklenmelidir. Özellikle de su cilt sağlığı açısından çok önemlidir ve yeteri kadar sıvı almayan kişilerde uygulanan maskelerin başarılı olma ihtimali ve başarı oranları düşmektedir. Bu nedenle sağlıklı beslenmenin cilt sağlığı üzerindeki etkileri asla unutulmamalıdır.  
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI