işü

Yaglı Cilt Bakımı Hakkında


Bir çok insan yaglı cilt yapılarından rahatsız oldugunu zaman zaman dile getirmektedir.  Yağlı cilt bakımı oldukça zorlu görünsede, gün içinde bazı rutin kontrolleri takip etmeniz yarar saglıyacaktır. Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin en çok şikayet ettigi konu ise siyah noktalardır,genişlemiş gözenekler ile sivilcelerdir. Yaglı cilt yapısına sahip kişiler durumdan şikayetçi olsalarda gerçek olan şudur ki yaglı ciltlerin oldukça faydalı avantajlarıda bulunmaktadır. Uzmanların arastırmalarına göre yaglı cilt yapısına sahip olan kişilerin yaşlılık kırışıklıkları geç çıkmaktadır. Yaglı cilt dokusunun kuruması imkansız oldugu için kırışıklıkların oluşması ertelenir.  


Günlük yağlı cilt bakımı

Temizlik

Yaglı cilt sahibi kişilerin dikkat etmesi gereken bir diger husus ise cilt temizligi aşamasında banyo suyunun sıcaklık derecesidir. Cilt temizligi sırasında suyun sıcak ve soguk degil, yanlızca ılık bir dereceye sahip olması önerilmektedir. Yaglı cilt bakımı uygulayacak olan kişiler dogal saf bir sabun kullanmayı tercih edebilirler. Cilt temizligi ve cilt bakımı gün içinde bir kaç defa yapılması önerilmektedir. Gün içinde sabah,ögle ve akşam olmak üzere cildinizi dogal yollarla üretilmiş saf bir sabun ile yıkayarak temizlenmesi gerekmektedir.


Nemlendirme


Cilt dokusu yağlı olsa da cilt nemlendirilmesi, tüm cilt tipleri için önemli olduğundan cildinizi düzenli olarak nemlendirmeniz gerekir. Kullanacağınız nemlendiricinin nonkomojenik bir ürün olması gerekmektedir.

Güneş koruması

UVA ışınlarının insan cildi açısından zararlı oldugu bilinen bir gerçektir. UVA ışınlarının vücut için zararları herkes tarafından bilinse bile korunma yollarını önemsemeyiz. Cildimizin kırışıklardan korunması ve saglıklı bir yapıya kavuşması içinn güneş ışınlarından olabildigince fazla uzak durulması gerekmektedir. UV ışınları bilindigi gibi kanser riski taşıması kadar cildin erken yaşlanmasınada sebeb olmaktadır. Güneş ışınlarından dolayı ciltte oluşan lekelerinin ve ciltteki pigmentasyondan dolayı melanin oluşmasının önüne geçebilmek için güneş kremi kullanmamız  önemle gerekmektedir. 

Yağlı cilt bakımı maskesi

Cilt dokusunun fazla yaglanmasını önlemek ve cildi düzenli olarak beslemek için haftada bir kaç defa maske uygulayarak bakım yapmanız önerilmektedir.  Yaglı cilt dokusuna sahip olan kişiler evlerinde maskelerini dogal yollar ile hazırlayabilirler. aşırı yağlanmanın önüne geçmek ve cildinizi beslemek amacıyla haftada en az bir kez düzenli olarak maske uygulamanızda fayda vardır. 

Yağlı cilt bakımı maskesi malzemeleri

1 adet yumurta
Yağlı cilt dokusu için yüz temizleyici
Yağlı cilt için tonik
Yağlı ciltler için yüz nemlendiricisi

Yağlı cilt bakımı maskesi yapılışı


1- Bir adet yumurtayı kırdıktan sonra sarı ve beyaz kısımlarını birbirinden ayırınız. Cilt maskemiz için yumurta akı kullanılacagı için bir kap içerisine ayırdıgınız beyaz kıvamı alın.
2- Yumurta akını kap içerisinde bir kaşık yardımı ile köpürene kadar çırpın.
3- Maske uygulamasından önce cildinizi saf sabun yada cilt temizleyici ile temizleyin. Kapta bulunan yumurta beyazını cildinize el yardımı ile tamamını kapsayacak şekilde sürün. Yaklaşık 20 dakika süre ile yüzünüzde kalmasını saglayın.
4-Maske uygulamasından sonra cildinizin sıkılaştıgının farkına varıcaksınız. Bu aşamadan sonra yumurta beyazını yüzünüzden su yardımı ile temizleyin.
5-Temizlenmiş olan cildinize yaglı ciltler için üretilmiş olan tonik sürünün.
6-Son olarak cildinize nemlendiri sürerek masaj yapın.
İpuçları ve öneriler

Üst düzey etkiyi almak için haftada 1-2 defa maskeyi cildinize uygulayın
Yumurta akı maskesi özellikle cilt kurulugu saglamaktadır. Maske uygulamasından sonra cildiniz kuruluga sahip olsa bile nemlendirmeniz önerilmektedir. Cilt dokusunda kuruluk meydana gelirse, cilt daha çok yag depolamaya başlayabilir. 
Sosyal medyada paylaşın :

Yorum Gönder

 
Support : Copyright © 2011. saglik8.blogspot.com - All Rights Reserved
Kafes kuşu | Radyomevlana | Yiğit CAMCI